Балмұздақ роллына арналған фризер KCB-2F Foodatlas – балмұздақ роллын өндіруге арналған құрылғы. Қуырылған балмұздақ – бүгінгі күнге дейін елімізде кеңінен танымал болған жаңа суық тағам.
Оны дайындауға арналған жабдық десертті нөлден төмен температурада "қуыруға" арналған жұмыс беті бар металл корпусқа салынған тоңазытқыш жүйесі болып табылады.
Теңдесі жоқ десертті дайындаудың көптеген рецептері бар және әркім өзінің ерекше рецептін ойлап таба алады.
Көбінесе қуыру процесі сироптарды немесе жаңа піскен жемістерді қосумен бірге жүреді, майдалап туралған немесе үгітілген жаңғақ пен шоколад та қолданылады.
Қуырылған балмұздақты қалай жасауға болады:
1. Балмұздақтың дайындалған массасы фризердің бетіне жағылады.
2. Арнайы қалақшаның көмегімен масса біркелкі таралу үшін бүкіл салқындатылған бетке тегістеледі.
3. Балмұздақ қатып қалғаннан кейін, сол шпательді пайдаланып, алға қарай қозғалыстармен балмұздақ жолақтары орамдарға оралады.
4. Алынған орамдар мерекелік қаптамаға салынып, топингтермен безендіріледі.
5. Осыдан кейін өнім сатуға дайын болады.