Орташа маусымдық сорт, көшеттерді отырғызғаннан кейін 100-115 күннен кейін піседі. Жаңа піскен тұтынуға және қыста сақтауға арналған. Қырыққабаттың бастары дөңгеленген, тығыз, салмағы 1,5-2,0 кг. Жапырақтары қою қызыл, шырынды. Ішкі құрылымының тығыздығымен, тамаша дәмдік қасиеттерімен ерекшеленеді. Қызыл қырыққабат қан тамырлары ауруларының алдын алуға көмектеседі және каротиннің жоғары мөлшерімен сипатталады.
Егіс: көшеттерге сәуір айының бірінші онкүндігінде жүргізіледі. Топыраққа мамырдың үшінші онкүндігінде 70х40 см схема бойынша отырғызылады. Зауыт топырақтың құнарлылығын және жарықтандыруды талап етеді. Ауыспалы егісті сақтау қажет (крестгүлді дақылдардан кейін отырғызуға болмайды). Күтім: қатар аралықтарын қопсытудан, жапырақтардың максималды өсуі кезеңінде және қырыққабат бастары қалыптаса бастаған кезде күрделі минералды тыңайтқыштармен тыңайтқыштан, суарудан, зиянкестер мен аурулардан қорғаудан тұрады. Егін жинау: бір уақытта кішкене покермен бірге кесу арқылы өндіріледі.