Гуарана өсімдіктен шыққан. Заттың сығындысы Пәкістан мен Үндістанда өсетін Cyamopsis tetraganoloba дақылының тұқымынан алынады.Пайдалануға дайын өнім ұсақ құрылымды, ашық түсті ұнтақ түрінде болады. Гуар сағызы көптеген табиғи гидроколлоидтармен (пектин, агар-агар, метилцеллюлоза) біріктірілген белгілі тұрақтандырғыш, тығыздағыш және қоюландырғыш болып табылады. Суық суда ол ылғалданып, сұйықтыққа тұрақты тұтқырлық береді. Тиімді эмульгатор болып табылады. "Мұздату-еріту" процесінде өнім құрылымын сақтайды.
Гуар сағызын қолдану:
Гуар өнімі тұтқыр, тұрақты, серпімді консистенция қажет болған жерде қолданылады:
• тамақ өнеркәсібінде – кремдерге, салмаларға, джемдерге, майонездерге, соустарға қажетті тұтқырлықты, біркелкілікті және тұрақтылықты қамтамасыз ету; сұйық орталарда (сүт, шырын) ылғалды ұстау үшін; кристалдану процесін баяулату үшін мұздатылған тағамдарды шығару кезінде; гастрономияда байланыстырушы ингредиент ретінде;
• косметикалық салада – кремдер, ылғалдандыратын эмульсиялар өндірісі үшін;
• фармацевтикада – ішкі және сыртқы қолдануға арналған дәрілік препараттарды дайындау үшін;
• медицинада – диеталық тамақтануды ұйымдастыру үшін, өйткені тағамдық қоспа тәбетті төмендетеді, холестерин деңгейін реттейді және қаныққан майлардың сіңуін баяулатады;
• газ және мұнай өнеркәсібінде гидравликалық жару үшін.
Барлық сұрақтар бойынша нөмірге хабарласыңыз, біз сізге кеңес беруге қуаныштымыз!