Қоюлатылған сүт немесе қант қосылған қаймағы алынбаған қойылтылған сүт — өзінің тамаша дәмі, созылғыш құрылымы және ұзақ сақталу мерзімінің арқасында кондитерлік өндірісте кеңінен пайдаланылатын әмбебап өнім. Мұздатуға және термиялық өңдеуге төзімді, ол консистенцияның біркелкілігін сақтайды, оны өздігінен де, әртүрлі қоспалармен араластыру арқылы да қолдануға болады. Қоюландырылған сүт торттар, кондитер өнімдері, вафли өнімдері, печенье және т.б. ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруде десерттерді, салмаларды және қабаттарды жасау үшін қолданылады. Қоюландырылған сүттің әртүрлі дәмі өндірілетін өнімдердің ассортиментін кеңейтуге және әрбір тұтынушының талғамын қанағаттандыруға мүмкіндік береді.