Кювертюра – бұл шоколадты глазурь. "Кювертюра" сөзі орыс тіліне неміс тілінен, ал неміс тіліне француз тілінен енген. Кувертюра мұқабаны, француз тілінен аударғанда кювертюра – жамылғы, жабын, қаптама дегенді білдіреді. Бұл сөз көне француз тіліндегі covrir етістігіне негізделген, латын тілінен cooperire – жабу, жабу. Көптеген аспаздық сайттарда кювертюра шоколадтың синонимі ретінде пайда болады, дегенмен бұл жерде негізгі сөз әлі де "глазурь" екенін атап өткен жөн. Кювертюра деп санау үшін кәмпиттің немесе торттың шоколадты жабыны бір уақытта мүмкіндігінше шоколадты, сонымен қатар жарылып кетпей, икемді және иілгіш болуы керек. Ащы шоколадты сындырған кез келген адам оның жарылып кететінін біледі, яғни оның қаттылығы жоғары және иілгіштігі төмен. Шоколадтан асыл өнімге бөгде қоспаларды қоспай-ақ "мінез-құлық икемділігіне" қалай қол жеткізуге болады? Және мұны үйде жасауға бола ма?Екі сұраққа да сенімділікпен жауап береміз – иә! Ащы шоколадты иілгіш және жылтыр ету үшін оны шынықтыру керек.