Амарант ұнының құрамында бірегей зат - сквален бар. Бұл адам ағзасының тіндерін оттегімен қанықтыратын, әрбір жасушаны күштірек және белсендірек ететін ең қуатты иммуномодулятор. Сквален - қатерлі ісікке қарсы дәрі.
Қасиеттері: Амарант ұнын мәзірге жүйелі түрде енгізу ағзаға салмақты бақылауда ұстауға, өсімдік тектес тағамдық талшықтардың арқасында ішек перистатикасын белсендіруге және ас қорыту процесін жақсартуға көмектеседі. Бұл ұнның құрамындағы амин қышқылдары холестерин деңгейін қалыпты деңгейде ұстап, қандағы "зиянды холестерин" деңгейін төмендетеді. Сондай-ақ амарант ұны дәрумендер мен минералдарға бай. Мысалы, оның құрамында кальций сүттен үш есе көп, ал оның құрамында лизин сияқты зат бар, ол организмге кальцийді сіңіруге көмектеседі. Амарант ұны күшті табиғи антиоксиданттардың көзі бола отырып, ағзадан жылдар бойы жинақталған токсиндер мен токсиндерді кетіреді.
Рецепт! Сүт қосылған амарант ұнынан жасалған құймақ.
Құрамы: қант - 2 ас қасық.л., бір шымшым тұз, сүт - 500 мл., амарант ұны - 200 гр., күнбағыс немесе зәйтүн майы - 1/2 ас қасық.л.
Дайындау: құймақтарды ыстық табада пісіріп, қамырды бөліктерге бөліп, қызарғанша қуырыңыз. Дайын ыстық құймақтардың керемет жаңғақ дәмі болады. Мұндай пайдалы тағамды ыстық шайға ұсыныңыз, толтырғышсыз ішуге болады. немесе дәміне қарай бал немесе басқа нәрсе құйыңыз.
Асың дәмді болсын!
Құрамы: ұсақталған майсыздандырылған амарант тұқымдары.
100 г-ға шаққандағы тағамдық және энергетикалық құндылығы:
ақуыздар - 16,0 г; майлар - 6,5 г; көмірсулар - 61 г; калориялығы - 334,0 ккал.
Қарсы көрсеткіштер. Жеке төзімсіздік.
Жарамдылық мерзімі: 12 ай.
Құрғақ жерде +5С-тан +20С-қа дейін және ылғалдылығы 70% сақтау керек.