Балмұздаққа арналған силиконды қалып
Пішіндерді балмұздақпен толтырыңыз, ағаш таяқшаларды салыңыз және мұздатқышта мұздатыңыз. Не оңай болуы мүмкін?
Қолдан жасалған шоколадты балмұздақ
Кілегей 400 гр
Сүт 50 гр
Жұмыртқаның сарысы 3 дана
Қант 100 гр
Коньяк 1 ас қасық.л.
Шоколад 50 гр
Шоколадты сүтпен ерітіңіз
Сарысын ақтардан бөліп алыңыз, бізге тек сарысы керек
Сарысын қантпен араластырыңыз (шайқауға болмайды)
Сарысын шоколадпен араластырып, қоюланғанға дейін пісіріңіз (қайнатпай)
Шоколад массасын салқындату керек.
Кремді шыңдарға дейін шайқаңыз, процесте коньяк қосыңыз. Ол шоколадтың дәмін жақсартады және кремнің консистенциясын жақсартады.
Шоколад пен кілегейді өте мұқият араластырамыз.
Қалыптарға құйып, мұздатқышқа қоямыз.
Шамамен 3 сағаттан кейін балмұздақ дайын болады.