Fischer Bargoin ChefStyle сериялы асүй пышағы
Сантоку асханалық пышағы – аспаз пышағының жапондық түрі. "Santoku" "пайдаланудың үш тәсілі" – кесу, ұсақтау және ұсақтау дегенді білдіреді. Ол көкөністерге, балыққа және етке жақсы әсер етеді. Оның басты ерекшелігі – жіңішке сабымен үйлесетін кең және ауыр жүзі. Жүзі аса өткірлігімен ерекшеленеді. Сантоку пышағының ауырлық орталығы алға қарай ығысқан, пышақ жақсы теңдестірілген, бұл аспазға пышақты еркін басқаруға және кесу мен кесу кезінде көп күш жұмсамауға мүмкіндік береді.
Мұндай пышақтың кесу жиегінің қайрау бұрышы 15-20°С-қа тең. Сантоку пышағының шеті Рокуэлл шкаласы бойынша 58-62 бірлікке дейін қызады. Жіңішке жиектің жоғары қаттылығы қалың сүйектермен жұмыс істеуге мүмкіндік бермейді, бірақ кесу дәлдігін арттырады. Пышақта тағамның пышаққа жабысуын азайтуға арналған қалталардың бір түрі бар (мысалы, ірімшіктер, пісірілген шұжықтар және т.б.).