Эксперт Стандарт — сүт және сүт өнімдерінің сапасын бақылау зертханалары, жұмыс қарқындылығы төмен және орташа фермерлік шаруашылықтар үшін бюджеттік анализаторлар тауашасындағы оңтайлы ұсыныс болып табылады. Ол өзінің ең жақын бәсекелестерінен "Лактан 1-4М" өнімділігі 220, "Лактан 1-4М" өнімділігі 230, "Лактан 1-4М" өнімділігі 500, "Беде 2", сондай-ақ "Экомилк" барлық негізгі параметрлер бойынша асып түседі: өлшеу уақыты, өлшенген параметрлер саны (сүттің бұрмалануын анықтау), перистальтикалық сорғының болуы және сынамаларды автоматты түрде дайындау, сүттің сынамасын Цельсий бойынша 5 градустан бастап өңдеу. Бұл артықшылықтардың барлығы қолжетімді бағамен қамтамасыз етілген.
Арбитраждық әдістермен алынған өлшеу нәтижелерінен объективті ауытқулар болған жағдайда түзету (түзету мәндерін енгізу) функциясы құрылғыда қолжетімді.
Анализатор жуғыш заттар жиынтығымен жабдықталған: Lactodaily сілтілі тазартқыш ерітіндісі және Lactoweekly қышқылды тазартқыш ерітіндісі.
Ерекшеліктері мен артықшылықтары
- Сарапшы Мамандар кіріктірілген үлгіні дайындаудың арқасында +5 °C температурадағы сүтпен жұмыс істейді. Басқа өндірушілерде сүт сынамасын су моншасында +40 °С дейін қыздыру керек, содан кейін +20...22 °С дейін суытып, араластырып, содан кейін өлшеу керек – ГОСТ бойынша. Әйтпесе, өлшеу дәл болмайды
- Сарапшы Мамандар сүттің 9-дан 11-ге дейінгі көрсеткіштерін, оның ішінде жалғандықты (қоспалармен; сумен, содамен, тежегіш заттармен және т.б.) анықтайды, Бәсекелестер тек 5 индикаторды анықтайды және жалғандықты анықтауға мүмкіндіктері жоқ
- Сарапшы мамандардың бірден үш калибрлеуі бар: тұтас сиыр сүті (пастерленген), кілегей және керісінше. Бәсекелестер - тек шикі сиыр. Қосымша калибрлеулер – қосымша ақыға
- Сарапшы Мамандар кілегеймен 20%-ға дейін сұйылтусыз жұмыс істей алады (міндетті емес 45% дейін). Бәсекелестер - базалық нұсқада тек сүт, майлылығы 4,5-5,0% дейін. Кілегеймен жұмыс – кері сұйылту және одан әрі сынама дайындау арқылы
- Сарапшы маман - өлшеу уақыты - 55 секунд! Бәсекелестер - 3 минут
- Эксперт Профи – ДК-ге қосылуға арналған USB-қосқыш, жиынтықтағы бағдарламалық қамтамасыз ету (деректерді сақтау, өңдеу, жүйені қалпына келтіру, сервистік қызмет көрсету, көрсеткіштерді түзету, қайта калибрлеу).
- Сарапшы маман - өлшеу нәтижелерін анализатордағы пернелерден тікелей калибрлеу және түзету - қызмет көрсету орталығына жіберудің қажеті жоқ! Барлық процедура – әрбір көрсеткіш үшін 30-60 секунд.
- Сарапшы Мамандар 12В және 220В қуатымен жұмыс істейді – база тиісті қуат көзімен және сыммен жабдықталған.
- Эксперт Профи сүттің қышқылдығын анықтау үшін кіріктірілген рН-метрмен, сүттегі соматикалық жасушалардың санын немесе мастит сатысын жанама түрде анықтауға арналған өткізгіштік өлшеу арнасымен (FarmEco үлгісінен басқа), кіріктірілген принтермен қосымша жабдықталуы мүмкін. Сыртқы принтерді таңдауды қоспағанда, бәсекелестерде мұндай мүмкіндік жоқ
- Профессионалдардың барлық үлгілері кіріктірілген трансстатикалық сорғылармен және сақиналы жуу контурымен жабдықталған. Бұл анализаторды үнемі сапалы шаюға мүмкіндік береді: жуғыш заттар сүттің қалдықтарын сағат тілімен жылжыту және бір қабылдау арқылы шығару арқылы ығыстырады, ал екіншісі арқылы ағызады. Ұяшық әрқашан таза – өлшем әрқашан дәл. Сонымен қатар, бұл ресурсқа оң әсер етеді
Өлшенетін көрсеткіш |
Өлшемдер диапазоны |
Анализатор өлшемдерінің конвергенциясы / МЕМСТ бойынша өлшемдердің рұқсат етілген қателігі |
Майдың салмақтық үлесі, % |
0,01…25,0(45,0) |
±0,05
/ ±0,10 |
Ақуыздың массалық үлесі, % |
2,0…7,0 |
±0,03
/ ±0,15 |
СОМО массалық үлесі, % |
3,0…15,0 |
±0,10
/ ±0,15 |
Тығыздығы, кг/м? |
1015…1040 |
±0,10
/ ±0,3 |
Қату нүктесі, оС |
-0,400…-0,700 |
±0,001 |
Судың салмақтық үлесі, % |
0…70 |
±3 |
Лактозаның салмақтық үлесі, % |
0,01…6,0 |
±0,02
/ ±0,2 |
Тұздардың салмақтық үлесі, % |
0,4…1,5 |
±0,01
/ ±0,05 |
Сынаманың температурасы, оС |
+5…+40 |
±1 |
- Пайдалану жөніндегі нұсқаулық