Глазурьдің тамақ өнеркәсібінде қолданылуын анықтайтын екі негізгі қасиеті бар. Бұл қасиеттердің біріншісі - дәмдік және тағамдық қасиеттері. Кондитерлік және нан-тоқаш өнімдері, сүзбе ірімшіктері, глазурленген немесе глазурьмен безендірілген балмұздақтар соңғы өнімнің қосымша тағамдық құндылығын алады.
Пакнар — бұл термостабильді шоколад тамшылары, оларды әмбебап толтырғыш ретінде қолдануға болады, соның арқасында үй торттары одан да дәмді және қызықты бола алады. Шоколад тамшыларын пісіру кезінде қауіпсіз пайдалануға болады, өйткені олар жоғары температурада ерімейді. Өзінің бастапқы пішінін сақтай отырып, олар дайын өнімнің сыртқы түрі мен дәмін ешқашан бұзбайды. Кондитерлік глазурьді қамырға, кілегейге, үйдегі балмұздаққа және басқа десерттерге толтырғыш ретінде қосуға болады. Сондай-ақ, тамшылардағы глазурьді кондитерлік өнімдердің декоры ретінде пайдалануға болады, оларды дайын торттардың, кондитер өнімдерінің, кекстердің, торттардың бетіне себіңіз.