Омега-3 – май қышқылдары қандағы атерогенді триглицеридтердің, сондай–ақ "жаман" холестериннің - тығыздығы төмен липопротеидтердің деңгейін төмендетуде әсіресе тиімді болып шықты.
Соңғы ұрпақтардағы адамдардың рационында орын алған өзгерістердің нәтижесінде көптеген биологиялық процестерді реттеуде бұзушылықтар орын алды. Олардың ішінде, біріншіден, бауыр мен қан плазмасындағы липидтер (майлар) алмасуының бұзылуы, екіншіден, қабынуға қарсы және қабынуға қарсы заттардың тепе-теңдігін реттеудің нәзік механизмдерінің бұзылуы организм үшін ерекше ауыр зардаптарға әкеледі.
Бұл процестердің екеуі де қатар жүретін негізгі жүрек-қан тамырлары ауруларының, соның ішінде атеросклероздың, жүректің ишемиялық ауруларының, мидың қанмен қамтамасыз етілуінің жедел және созылмалы жеткіліксіздігінің, гипертонияның дамуына әкеледі, сонымен қатар жетекші рөл атқаратын процестердің алуан түрлілігіне әкеледі. қабыну реакциялары (артрит, аллергия, тромбофлебит және т.б.).
Көптеген заманауи медициналық зерттеулер мұндай бұзылулардың себебі Омега тұқымдасының қанықпаған май қышқылдарының тағамдық тапшылығы екенін растайды-3. Теңіз балықтарының майларымен (Marine Lipid Oil) қатар кәдімгі майлы тағамдарды көп мөлшерде тұтынатын халықтардың жүрек-қан тамырлары ауруларының спектрі бойынша көрсеткіштері өте төмен екені байқалды.
Омега-3 май қышқылдарын қолдану адам ағзасындағы 2 және гр тобындағы простагландиндердің арақатынасын түзетеді.3, бұл қабыну процесінің, аллергиялық реакциялардың, ауырсынудың, қанның ұюының, асқазан-ішек жолдарының, бүйректің, сондай-ақ жүйке берілісінің көптеген функцияларын реттеуді қалпына келтіреді.
Теңіз балықтарының майын қолдану қанның тұтқырлығы көрсеткіштерінің қалыпқа келуіне алып келеді, сондай-ақ тромбоздардың дамуына кедергі келтіреді. Омега – 3 май қышқылдары қандағы атерогенді триглицеридтердің, сондай–ақ "жаман" холестериннің - тығыздығы төмен липопротеидтердің деңгейін төмендетуде әсіресе тиімді екені дәлелденді.
Қорытындылай келе, Омега 3-ті құрайтын май қышқылдары жасуша мембраналарын құру үшін құрылыс материалдарын қамтамасыз ететінін, жасушалық энергияның маңызды көзі ретінде қызмет ететінін және ми мен көздің қалыпты дамуына жауап беретінін атап өткен жөн. Қатерлі ісіктердің пайда болу және қатерсіз және қатерлі ісіктердің (аналық бездер, сүт бездері, қуық асты бездері) даму қаупін төмендетеді.
Қолдануға көрсеткіштер:
Жүрек-қан тамырлары аурулары (инфаркт, инсульт, жүректің ишемиялық ауруы, склерозды тамырлардың серпімділігін тазарту және қалпына келтіру, тромбофлебит, гипертония, мигрень).
Жүйке жүйесі мен мидың аурулары (ми қан айналымының бұзылуы, шашыраңқы склероз).
Аллергиялық аурулар.
Омега 3 эндокриндік жүйе ауруларында (қалқанша безі мен бүйрек үсті безі функциясының төмендеуі, қант диабеті) көрсетілген.
Асқорыту ағзаларының аурулары (гепатит, холецистит, гастрит).
Тері аурулары (псориаз, дерматит, құрғақ тері).
Бір порциядағы қоректік заттардың мөлшері (2 капс):
Калориялар 20
Майлардың калориялары 20
Жалпы майлар 2 гр
Қаныққан майлар 0,5 гр
Транс майлар 0 гр
Полиқанықпаған майлар 1 гр
Моноқанықпаған майлар 0,5 гр
Холестерин 0 мг
Балық майының табиғи концентраты 2,0 гр (2.000 мг)
Омега-3 май қышқылдары 680 мг
Эйкозапентаен қышқылы (EPA) 360 мг
Докозагексаен қышқылы (DHA) 240 мг
Басқа Омега-3 май қышқылдары 80 мг
Қабылдау тәсілі
Тағамдық қоспа ретінде тамақпен бірге күніне 1-3 рет 2 капсуладан қабылдаңыз