Үгітілген какао қуырылған ұсақталған какао-дәндерді (какао ұштары) ұнтақтау арқылы алынады. Ұнтақтау процесі какао майының еруіне әкелетін өнімді қыздырумен бірге жүреді, соның арқасында алынған үгітілген какао массасы жартылай сұйық консистенцияға ие болады.
Ұнтақтаудың тиімділігін алынатын үгітілген какаоның тұтқырлық шамасымен сипаттауға болады (берілген ылғалдылықта): ұнтақталған какаоның тұтқырлығы неғұрлым төмен болса, жасуша қабырғалары соғұрлым жақсы ұсақталып, какао майы толығымен босатылады.
Ұнтақталған какаоның тұтқырлығы оның технологиялық қасиеттерінің ең маңызды көрсеткіші болып табылады. Ұнтақталған какаоның тұтқырлығы неғұрлым төмен болса, соғұрлым оны қантпен араластыру, ұнтақтау, ұшқыш қышқылдар мен ылғалды кетіру оңайырақ болады. Үгітілген какаоның тұтқырлығы шоколад өндірудің келесі кезеңдері үшін де маңызды.