Шығарылым нысаны: 250 гр
100% табиғи өнім
Құрамы: күнбағыс лецитині (ұнтақ)
Лецитин - көптеген өсімдіктер мен жануарлар көздерінде кездесетін табиғи май.
Лецитиндердің құрамында әдетте барлық жануарлар мен өсімдіктердегі жасуша мембраналарының негізгі құрылымдық және функционалдық құрамдас бөліктері болып табылатын фосфолипидтер топтары болады.
Лецитин қоспалары әдетте күнбағыс дәндерінен, жұмыртқалардан немесе соядан алынады.
Күнбағыс лецитині мен соя лецитинінің айырмашылығы мынада: күнбағыс лецитині күнбағыс тұқымдарынан механикалық және химиялық жолмен алынатын фосфолипидтердің қосындысы болып табылады, бұл оны өте таза етеді.
Сондай-ақ оның құрамында холин (фосфатидилхолин) көп, ал соя лецитинінің құрамы сәл басқаша.
Соя лецитині, керісінше, оны соядан алу үшін химиялық заттарды қажет етеді, бірақ ол сонымен бірге организмдегі гормоналды проблемаларды тудыруы мүмкін эстроген деңгейінің жоғарылауымен бірге жүреді.
Соя бұршақтарының жиі генетикалық түрлендірілетіндігі де соя лецитиніне қатысты кейбір алаңдаушылықтарды тудырады.
Осы себепті күнбағыс дәнінен алынған лецитин өте танымал және сенімді болып қала береді.
Лецитин бос май қышқылдарынан және аздаған ақуыздар мен көмірсулардан тұрады.
Лецитиннің негізгі компоненттері фосфолипидтер болып табылады. Холин, сонымен қатар В 4 дәрумені - адам ағзасының төрт негізгі қызметі үшін маңызды болып табылатын маңызды қоректік зат.
Емдік әсері:
- жасуша мембранасының құрылымын құру және сигнал беру үшін;
- ми мен бұлшықеттердің жұмысына арналған;
- гендердің белсендірілуін және блокталуын бақылайтын процесті қамтамасыз ету;
- майды тасымалдауға және қандағы майлардың тепе-теңдігін сақтауға арналған.
Холин сонымен қатар жүрек-қан тамырлары ауруларының маркері гомоцистеинді жоюда өте маңызды.
Қолдануға көрсеткіштер:
- әртүрлі нысандағы гепатиттер кезінде;
- бауырда майлы заттар тапшылығы кезінде;
- цирроз кезінде;
- уланулар мен уыттанулар кезінде;
- алкогольдік зақымданулар кезінде;
- бауыр комасы кезінде;
- қантамыр жүйесіндегі склеротикалық типтің өзгерістері кезінде;
- шаршаудың алдын алу үшін;
- зейінді шоғырландыру және есте сақтау қабілетін жақсарту мақсатында;
- психологиялық, эмоционалдық, психикалық және физикалық шамадан тыс жүктемелер кезінде;
- стресс пен депрессияны емдеу үшін;
- стенакардиялық емес сипаттағы жүректің ауыруын емдегенде;
- ұйқысыздық кезінде;
- псориазды және атопиялық дерматитті емдеу үшін;
- жүрек және қан тамырлары патологиялары кезінде;
- бүйрек ауруларын кешенді емдеуде;
- гиперлипопротеинемия кезінде;
- қартаю үдерістерінің профилактикасы үшін;
- балаларға, жүкті және бала емізетін аналарға баланың толыққанды дамуы үшін;
- жүйке жасушаларын қалпына келтіру және қоректендіру үшін;
- гепатоз кезінде;
- липидтік алмасу бұзылған жағдайда;
- атеросклероз кезінде.
Қолдануға болмайтын жағдайлар: күнбағыстан лецитинді қабылдау кезінде соядан алынған лецитиннен айырмашылығы іс жүзінде ешқандай жанама әсерлер немесе жағымсыз реакциялар жоқ. Бірақ кез келген лецитин қанның ұюын (тромбоциттер агрегациясын) 5%-ға арттыруға көмектеседі, бұл аспирин, гепарин және варфарин сияқты қан сұйылтқыштардың тиімділігін төмендетуі мүмкін.
Қолдану тәсілдері:
- ересектерге күніне екі рет 20-40 г, емдеу курсы 1,5-2 ай. Үзілістен кейін қабылдауды жалғастыруға болады;
- 3 жасқа дейінгі балалар үшін дозасы - 0,15 г, 3-7 жас - 0,25 г, 7-15 жас - 5 г, жылы суға немесе сусынға сұйылтқан дұрыс. Сорпаларға, салаттарға және жармаларға қосуға болады. Болашақ аналарға арналған лецитин нәрестенің жүйке жүйесінің қалыптасуына қатысатын элемент ретінде пайдалы. Лактация кезінде препаратты әртүрлі формада қабылдауға да рұқсат етіледі. Дозасы стандартты.
Жарамдылық мерзімі: 18 ай, 2024 жылдың қазан айына дейін
Сақтау шарттары: салқын және жарықтан қорғалған жерде сақтау керек
Өндіруші: "Витаук-пром" ЖШҚ, Ресей