Үнді пикулдары — бұл дәмдеуіштермен майға маринадталған көкөністер немесе жемістер, олар кез келген тағамға тәбет немесе гарнир ретінде пайдаланылады. Тұздалған қияр маринадтары әртүрлі дәмдеуіштерді май мен тұзбен араластыру арқылы жасалады. Дәстүр бойынша, тұздалған қиярды дайындау үшін көкөністер немесе жемістер кішкене кесектерге кесіледі, содан кейін тұз бен дәмдеуіштерге себілген өсімдік майына салынады. Тұздалған қиярлардың көпшілігі жазда жасалады, бұл олардың ингредиенттерінің қолданар алдында кем дегенде үш апта бойы ыстық күнде пісуіне мүмкіндік береді. Үнді тұздықтары балғындық пен хош иісті ұзақ уақыт сақтайды.
Маринадталған Жасыл Чили бұл дәстүрлі үнді тағамдары және әртүрлі тағамдарға арналған дәмдеуіштер. Дәмдеуіштері көп қыша майында маринадталған жасыл бұрыштың дәмі татымды болады. Олар кез келген тағамға пайдалы және дәмді қосымша болады.
Құрамы: жасыл чили бұрышының кесектері (green chili pieces)-64%, йодталған тұз (iodised salt), қыша майы (mustard oil), қыша ұнтағы (mustard powder), фенугрек (fenugreek)-2.3%, қышқылдықты реттегіш - сірке суы (acidity regulator), лайм шырыны (lime juice), қара тұз (black salt)-1,3%, кориандр (coriander) -0.65%, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштер (prediments and spices), куркума ұнтағы (turmeric powder) -0.2%, консервант (preservative).