Бұрандалы аналогтардан айырмашылығы, домкрат жүйесі шырынды аз немесе еш қиындықсыз сығуға мүмкіндік береді.
Бір сағаттан аз уақыт ішінде үш литрлік 2 банка шырын! Электр шырын сыққыштың көптеген бөлшектерін дайындау-құрастыру-бөлшектеу-жуу және кептіру кезінде әбігерге түсуге болмайды. Алма, алмұрт, қызанақ, қарақат, шырғанақ, арония, шие, қара өрік - бақшада өскеннің бәрін шырынға өңдеуге болады. Бұл ретте сіз дәрумендерді жоғалтпайсыз және жемістер мен жидектерден барлық соңғы тамшысын сығып аласыз.
Заманауи шырын сыққыштардың мүмкіндіктері шектеулі, олар шырынның тек 50-60% -ын жемістер мен көкөністерден алуға мүмкіндік береді. Мұндай аппараттардан жасалған торт дымқыл болып шығады.
Ал домкратты престің тиімділігі 100%-ға жуықтайды. Оның көмегімен сіз целлюлозаны (жемістердің/жидектердің ұсақталған массасын) құрғатып сығуға болады.
Домкрат жүйесі 2000 кг салмаққа ұқсас қысым жасайды. Салыстыру үшін: мұндай күш толық өлшемді жол талғамайтын көлікті көтеруге жеткілікті, ал жемістер мен жидектер үшін бұл жеткілікті.
Мұның бәрі целлюлозаны дайындау, яғни жемістерді ұсақтау немесе жидектерді ұсақтау және престі дұрыс пайдалану болып табылады. Қысымды бірте-бірте арттыру керек, өйткені ағып жатқан шырынның ағыны әлсірейді. Осылайша сіз өнімділікті арттырасыз және қысқа мерзімде ең таза өнімді аласыз.
ЅОК пресі сертификатталған тот баспайтын болаттан жасалған. Ол жеміс қышқылдарымен тотықпайды және коррозияға төзімді.
Шырын сыққышқа қарағанда іш қуысына күтім жасау оңайырақ. Оны ұзақ және қарқынды шаюдың қажеті жоқ, алынбалы ыдысты, шырын науасын және қаптаманы жылы сумен шайып, сақтау алдында кептіру жеткілікті. Ал пресс жақтауы мен домкрат жүйесін дымқыл шүберекпен сүртуге болады.
Дұрыс тамақтануды жақтаушылар суық сығымдалған шырындар центрифугалық шырын сыққыштардағы шырындарға қарағанда әлдеқайда пайдалы екенін біледі.
Ал шарап жасауда тек суық сығымдау қолданылады.
Дәстүрлі шырын сыққыштар шикізатты ұнтақтай отырып, жоғары жылдамдықта жұмыс істейді және сөзсіз өздігінен қызады және сәйкесінше өнімдерді қыздырады.
Бірақ 40 градустан жоғары температурада пайдалы ферменттер мен витаминдер ыдырай бастайды.
Шырынға арналған прессте мұндай жағдай болмайды:
Сыйымдылығы бар шырын сыққышты сатып алуға болады 6 литр, 10 литр немесе 15 л. Әуесқой бағбаннан кәсіби шарап жасаушыға дейін барлығына сәйкес көлемдегі құрылғы бар!
Тболат қаңылтыры
Табақ | 2 мм |
Жақтау | 4 мм |
Себет | 1 мм |
Поршень | 4 мм |
Қосымша сипаттамалар
Кепілдік | 1 жыл |
Өндіруші ел | Ресей |
Негізгі сипаттамалары
Сығу жылдамдығы | 28 л/сағ |
Қысым | 2 т |
Сығу циклі | 15 мин |
Материал | тот баспайтын болат |
Сипаттамалары | SOK-6 | SOK-10 | SOK-15 |
Қаңқаның биіктігі | 500 мм | 500 мм | 500 мм |
Диаметрі | 195 мм | 250 мм | 305 мм |
Сыйымдылығы | 4-7 келі | 8-12 келі | 12-17 келі |
Шырын шығымы | 3 литрге дейін | 5 литрге дейін | 7-8 л |