Негізгі сипаттамалары
Түрі |
батырылатын |
Су көлемі |
40 л |
Температуралық режим |
Цельсий бойынша 0-ден 90 градусқа дейін |
Кернеу |
220 Жылы |
Қуат |
2 кВТ |
Ені |
90 мм |
Тереңдігі |
115 мм |
Биіктігі |
356 мм |
Салмақ |
2.4 кг |
Салмағы (қаптамада) |
2.6 кг |
Өндіруші ел |
Қытай |
Артикул |
SOUSVIDE SV-40 |
Сипаттамасы
Термостат Airhot SV-40 қоғамдық тамақтандыру және сауда кәсіпорындарында ең нәзік дәм беретін және өнімдердің барлық маңызды микроэлементтерін сақтай отырып, Sous Vide технологиясы бойынша тағамдарды дайындау үшін қолданылады. Модельде сенсорлық басқару панелі, циркуляциялық сорғы, C° және F° температура параметрлері және 99 сағаттық таймер бар. Корпус тот баспайтын болаттан жасалған.
Қосымша сипаттамалар:
- Температура қателігі, артық емес: 0,1 °C
Sous Vide технологиясы
Sous Vide технологиясы вакуумдық қаптамада және төмен температурада пісіруді, жылдам салқындатуды және регенерацияны біріктіреді. Sous Vide артықшылықтары жоғары сапалы өнімдерді алу, термиялық өңдеу кезіндегі ысыраптарды азайту және сақтау мерзімін ұзарту болып табылады. Вакуумдық қаптамада дәмі, хош иісі және пайдалы микроэлементтер сақталады. Әртүрлі өнімдердің иістері араласпайды.
Sous Vide технологиясының жұмыс кезеңдері:
- Шикізатты дайындау. Ингредиенттерді тазалау және бөлу қажет. Ет өнімдері буып-түю алдында грильде қуырылады. Вакуумда пісірудің арқасында дәмдеуіштердің ең аз мөлшері қолданылады.
- Вакуумдық қаптама. Пісірілген тағамдарды вакуумдық пакетке салу керек. Содан кейін қап вакуумдық тығыздағышқа салынады. Аппарат ауаны шығаруды және пакетті тығыздауды жүзеге асырады.
- Вакуумда дайындау. Вакуумдық қаптамадағы өнім белгіленген уақытта және белгіленген температурада қыздырылады. Бу комбайнында температура 65-тен 100 ºС-қа дейін өзгеретін етіп төмен температуралы бу режимін орнату керек. Пісіруді бақылау термалды датчиктің көмегімен жүзеге асырылады.
- Жарылыс салқындату. Пісіру процесін тоқтату және бактериялардың көбеюіне жол бермеу үшін жарылыспен салқындату жоғары жылдамдықтағы салқындату құрылғыларында жүзеге асырылады. Салқындағаннан кейін қолайлы температура 0-ден 3 ºС-қа дейін өзгереді.
- Пакетті қамтылған ақпаратпен таңбалау:
- Қаптаманың мазмұны
- Дайындалған күні
- Дейін пайдалану
- Салмақ
- Регенерация / қалпына келтіру туралы ақпарат (уақыт және температура)
- Сақтау температурасы
- Сақтау. Өнімдерді 0-ден 2 ºС-қа дейінгі температурада сақтау керек. NOD 116 көпқабатты қапшықтарды пайдаланған кезде ыдыстарды мұздатқышта да сақтауға болады.
- Қыздыру (регенерация). Ең жиі жылытылатын өнімдер комбайн машинасында. Көптеген аппараттар регенерация режимімен жабдықталған.
|
Ерекшеліктері:
- Сыртқы ластанулардан және қоздырғыштардан қорғау
- 0-ден 3 °С-қа дейінгі температурада өнімді биологиялық тұрақтандыру
- Тотығуды тоқтату және органолептикалық қасиеттерін сақтау
- Кездейсоқ зақымданудан және бүлінуден қорғау
- Дайын тағамдарды регенерациялау операциясының қарапайымдылығы — жоғары білікті персоналдың болуын талап етпейді
- Сапасын жоғалтпай сақтаудың неғұрлым ұзақ мерзімдерін қамтамасыз ету
- Әртүрлі өнімдерді бір уақытта дайындау мүмкіндігі
- Жылумен өңдеу кезеңінде салмақ жоғалтудың азаюына байланысты шикізатты үнемдеу (мысалы, етпен жұмыс істегенде, шығын 80%-ға азаяды)
- Энергияны неғұрлым тиімді тұтыну (регенерация аз уақытқа созылады, сондықтан энергия ресурстары аз жұмсалады)
|
Sous Vide дайындау технологиясы кезіндегі өнімдердің жарамдылық мерзімі:
- Балық: 4-6 күн
- Сиыр еті: 25-30 күн
- Бұзау еті: 25-30 күн
- Шошқа еті: 15-18 күн
- Құс еті: 10-18 күн
- Көкөністер: 45 күнге дейін