Кондитерлік тоңазытқыш витриналары кондитерлік өнімдерді сақтауға және көрсетуге арналған. Кондитерлік тоңазытқыш витринасы кондитерлік өнімдердің балғындығын ұзақ сақтауға ықпал ететін оңтайлы температура мен ылғалдылық жағдайларын жасауға мүмкіндік береді.
1. ОРНАТУ ЖӘНЕ ҚОСУ
Витрина тегіс еденге (деңгей бойынша) тұрақты орналастырылуы тиіс. Витринаны келесі жерлерде орнатуға тыйым салынады: жылу көздеріне жақын жерде (радиаторлардың жанында, тікелей күн сәулесінің астында және т.б.); сызбалар немесе ауа желдету ағындарының жолында. Жоғарыда көрсетілген ережелерді сақтамау витринаның пайдалану сипаттамаларын нашарлатады, электр энергиясын тұтынуды арттырады, компрессордың қызмет ету мерзімін қысқартады. Витрина жерге тұйықталған розеткаға қосылуы керек. Желідегі кернеудің паспортта көрсетілген кернеуге сәйкес келетініне көз жеткізу керек - 220В, 50 Гц. Көрсетілген электр розеткасына кез келген басқа құрылғыларды қосуға тыйым салынады.
Кернеу беру желісінде қимасы кемінде 1.5 мм сымдарды пайдалану-; желі токтың шамадан тыс жүктелуінен сенімді қорғанысқа ие болуы керек.
Шамамен бір сағат жұмыс істегеннен кейін витринаны алдын ала салқындатылған өнімдермен толтыруға болады.
Электр тізбегіндегі өзгерістерге жол берілмейді және кепілдік міндеттемелердің тоқтатылуына әкеп соғады.
Егер тұрақсыз жұмыс белгілері пайда болса, тоңазытқыш қондырғысын дереу өшіріп, техникалық маманның +77476569421 нөміріне қоңырау шалыңыз
2. БУЛАНДЫРҒЫШТЫҢ ЕРУІ
Витрина контроллері қондырғыны ажырату арқылы зауыттық қондырғыға сәйкес автоматты түрде ерітуді қамтамасыз етеді. Еріту аяқталғаннан кейін құрылғы автоматты түрде қосылады. Автоматты жібіту кезінде буландырғыштарда жиналған конденсат витринаның артқы жағынан арнайы жасалған саңылау арқылы ағып кетеді. Судың еденге түсуіне жол бермеу үшін. Мамандандырылған тесіктің астына кез келген үлгідегі ыдысты қою ұсынылады.
3. ТАЗАЛАУ
Витринаны жууды және тазалауды 2 - 3 аптада кемінде 1 рет орындау қажет.
Ол үшін қажет:
- витринадан барлық өнімдерді шығару, витринаны ажырату:
- розеткаға кернеу беруді ажырату, ашаны розеткадан суырып алу;
- витрина ішіндегі температура бөлме температурасымен бірдей болғанша күтіңіз;
- еріткіштер мен абразивті әсер ететін құралдарды қолданбай, бұйымдар, әйнектер және камераның ішкі жағы қойылған витринаның барлық беттерін мұқият тазалаңыз;
- құрылғының конденсаторын шаш щеткасымен немесе шаңсорғышпен тазалаңыз, жазда бұл операцияны 2 аптада бір рет жасау ұсынылады.
- витрина кепкеннен кейін штепсельдік ашаны розеткаға салыңыз, розеткаға кернеу беріңіз, агрегатты қосыңыз.
- салқындатылатын көлемнің температурасы 7°С-тан төмендеген кезде, тиеу ережелерін сақтай отырып, витринаны алдын ала салқындатылған өнімдермен толтыру қажет.