Жаңадан бастаған барменде "Кофені таптау керек пе?" деген сұрақ жиі туындайды. Мұны не үшін және немен істеу керек? Кофені таптау – нағыз эспрессо кофесін дайындаудың негізгі принциптерінің бірі. Дұрыс нығыздау кезінде пайдаланылған кофенің әрбір бөлігінен қажетті уақыт ішінде және қажетті қысыммен экстракция жүреді. Кофені кофеқайнатқыштың конусына құйып қою жеткіліксіз, оны міндетті түрде басу керек. Қатты немесе әлсіз – кофенің тартылуына байланысты. Бірақ міндетті түрде басу керек. Бұл технология. Ереже бойынша, кофені таптау үшін кофе тартқыштың өкшесі пайдаланылады, бірақ ол кофені қажетіне қарай біркелкі және қатты таптауға мүмкіндік бермейді. Сонымен, кофені немен басу керек? Ол үшін арнайы құрылғы бар: "темпера". Ал кофені таптау процесі "темпинг" деп аталады. Кәсіби барменнің өз темпераменті бар, оны арнайы қолына және салмағына қарай таңдайды. Темпера қолдан жасалуы мүмкін немесе фирмалық болуы мүмкін. Ең бастысы, ол тегіс және кофе қайнататынға сай болуы керек. Көптеген көшірмелер темпераменттің пішіні қандай болуы керек – жалпақ немесе дөңес болуы керектігі туралы бұзылған. Тегіс темпера қос портафильтрді, ал дөңес – бір сүзгіні шыңдау үшін қолайлырақ деген пікір бар. Қорытындылай келе, бұл әрқашан барменнің ыңғайлылығы, оның жеке қалауы туралы мәселе. Сипаттамалары: мақсаты: кофені шынықтыру; тұтқа материалы: табиғи ағаш; темпера материалы: тот баспайтын болат; диаметрі: 58 мм