Тұнбалардың тарихы ежелгі Қытайдан бастау алады. Ол кезде сусын дәрілік зат ретінде қолданылған. Уақыт өте келе тұнбалар бүкіл әлем бойынша емшілермен кеңінен қолданыла бастады, содан кейін күшті сусындарды жақсы көретіндер ретінде танылды. Қазіргі уақытта тұнбалардың көптеген нұсқалары бар: ащы, тәтті, ащы, шөптесін, ащы, жидек — үйдегі дайындық шеберлерінің қиялында шек жоқ! Біз үйде өз қолыңызбен тұнбаны жасауға тырысуды ұсынамыз. Біз сіздің уақытыңызды бағалаймыз, сондықтан арақ/спирт/алкогольдің басқа түрін қоспағанда, тұнбаның барлық ингредиенттері бар жинақты дайындадық. Дайындау тәсілі: ингредиенттерді шөлмекке салып, 0,7 л арақ құйып, салқын, қараңғы жерде 7 күн тұндырады. Содан кейін тұнбаны кез келген ыңғайлы әдіспен сүзіп алыңыз, содан кейін сусын ішуге дайын болады. Ескерту! Аллергиялық реакция тудыруы мүмкін компоненттердің болуын анықтау үшін құрамды мұқият зерттеңіз.