Силиконды қалып торттарға, кекстерге және кекстерге көлемді әшекейлер жасауға көмектеседі.
Әртүрлі материалдарды пайдаланыңыз:
- кондитерлік мастиканы;
- марципан;
- ерітілген шоколад;
- қоюлатылған сүт, қант ұнтағы және құрғақ сүт қоспасы.
Кеңес: тағамдық бояғыштарды қосыңыз — осылайша әшекей одан да әсерлі көрінеді.
Қалай дайындау керек
- Қалыптың ішіндегі қуысты қоспамен толығымен толтырыңыз. Мұқият таптаңыз.
- Кондитерлік шпатель көмегімен артығын алып тастаңыз.
- Қалыпты тоңазытқышқа немесе мұздатқышқа салыңыз (қоспаның қалыңдығына байланысты).
- Материал қатайған кезде дайын өнімді қалыптан алыңыз. Ол үшін пішіннің қабырғаларын ақырын бүгу жеткілікті.
- Декорацияны десертке қойыңыз және үстелге қызмет етіңіз.
Силикон тағамға қауіпсіз. Оны -40-тан +230 °C-қа дейінгі температурада қолдануға болады.
Қалып шығармашылықпен айналысу үшін қолданылады, мысалы, сабын жасауда.