Жұмыртқаны қайнатуға арналған термоиндикатор - жаңадан бастаған аспазшылар үшін ең жақсы көмекші, ал тәжірибесі бар үй шаруасындағы әйелдер үшін бұл ас үйде пайдалы болады. Индикатор жұмыртқаның сарысы мен ақуызының консистенциясы әртүрлі - сұйықтан қаттыға дейін пісіру уақытын дәл анықтауға көмектеседі! Бұл таймер жұмыртқаны қайнату дәрежесін көрсететін шкаласы бар құрылғы болып табылады: жұмсақ пісірілген, қатты пісірілген, қапшықта.
Құрылғыны жұмыртқалармен бірге шөмішке немесе суы бар табаға салып, таразыны қадағалап отыру керек. Қажетті дайындық дәрежесі көрсетіле салысымен, бұл пісіру аяқталғанын білдіреді. Қайнаған сайын индикатордың түсі сыртқы контурдан ортаға қарай өзгере бастайды.
Жұмыртқаны пісіру индикаторы тығыз, қауіпсіз материалдардан жасалған және пішіні кәдімгі жұмыртқаның өлшеміне жақын. Сондықтан температураның жинақталуы бойынша оны тауық жұмыртқасымен салыстыруға болады. Оның ішінде температураға байланысты түсін өзгертетін арнайы материал бар.