Жұмсақ және майда тартылған жоғары сұрыпты наубайханалық бидай ұны. Көп мөлшердегі нан өнімдері үшін тамаша. Ылғалды сіңіруді арттыру және ұнның сапасын жақсарту үшін өндіріс процесінде крахмал түйіршіктеріне назар аударылады. Бұл өз кезегінде ашытқылардың қоректік заттармен қамтамасыз етілуін арттырады.
Бидай ұны - бидай дәндерін ұнтақтау арқылы жасалатын тағамдық өнім. Жағымды дәмдік қасиеттерге және жоғары тағамдық құндылыққа ие. Бұл нан-тоқаш өнімдерін өндіруге арналған негізгі өнім. Ұнның құрамында нан пісіру процесінде қажетті элементтер бар, олардың арасында қамырға қажетті тұтқырлық беретін крахмал мен глютен бөлшектері бар. Ұн нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерден басқа тұшпара, макарон, пирог, құймақ, құймақ және т.б. дайындау үшін қолданылады.
Ұн зат алмасуды жеделдетеді, жүрек-қантамыр жүйесін қорғайды, мидың жұмысын және эстроген өндірісін ынталандырады, Альцгеймер ауруы мен остеопорозды емдеуге ықпал етеді. Сондай-ақ ұн өт қабында тастардың пайда болу қаупін азайтады.
Ұнның құрамына кіретін ингредиенттер адам ағзасындағы қабыну процестерін жұмсартуға, бірқатар аурулардан қорғауға мүмкіндік береді. Сонымен қатар, ұн демікпені, бронхитті емдеуге көмектеседі, адам ағзасында бос радикалдардың пайда болуына жол бермейді.