Тұрмыстық шарап жасаушы, ұзындығы 10,5 см
Шарап жасаушы-сахаромер үй жағдайында шарап дайындау кезінде ашыту процесін бақылауға арналған. Дайындалатын өнімнің тығыздығы мен қанттылығын анықтауға мүмкіндік береді.
Шарап өлшегіш-қант өлшегішті қалай пайдалануға болады:
- Өлшеуіш цилиндрді ашытқы қосылмаған сусламен толтырыңыз.
- Шарап-сахаромерді суслоға батырыңыз да, ол толығымен тоқтағанша күтіңіз. Ыдыста тоқтағаннан кейін шарап өлшегіштің көрсеткіштерін жазып алыңыз.
- Өлшеуді 2-3 минут аралықпен тағы екі рет қайталау қажет. Барлық алынған мәндерді қосып, үшке бөлу арқылы біз гидрометрдің орташа көрсеткішін аламыз.