Шойын - ондаған жылдар бойы ыдыс-аяқ жасау үшін материал ретінде қызмет етіп келе жатқан уақытпен тексерілген металл. Сонымен қатар, оның көптеген қасиеттері бойынша оның аналогтары мен бәсекелестері жоқ. Мұның себебі шойынға жоғары жылу сыйымдылығы сияқты параметр тән, соның арқасында ол температураның кенет ауытқуын тегістейді. Нәтижесінде қыздыру бүкіл беті бойынша біртіндеп және біркелкі болады. Шойыннан жасалған ыдыстарды қыздыру ұзаққа созылады, бұл оның салқындауына да қатысты. Мұны аспаздар ескеруі керек, өйткені пешті өшіргеннен кейін де қабырғаларда сақталған жылуды пайдаланып, тағам пісіруді жалғастырады. Шойыннан жасалған ыдыстардың жеткілікті экологиялық таза, іс жүзінде тағаммен әрекеттеспейтіндігі де маңызды. Шойын жеткілікті ауыр. Бұл оның басты кемшілігі. Шойынды құрғатып сүртуге болмайды деп айту керек. Ол тоттың пайда болуына төзімді болғанымен, ол әлі де ұзақ уақыт пайдаланған кезде пайда болуы мүмкін. Қазіргі заманғы шойыннан жасалған ыдыстардың сыртқы түрін әлдеқайда сүйкімді ету үшін арнайы жабыны бар.
Шағын, бірақ практикалық шойыннан жасалған таба. 2,5 литрлік шағын сыйымдылық тағамның аз мөлшерін дайындауға мүмкіндік береді. Бұйым судың және тағамдық қышқылдардың әсерінен ғана емес, сонымен қатар зақымдануға төзімді сенімді жабынмен қапталған.