Матча – энергия көзі. Бұл иммунитетті ынталандырып қана қоймайды, сонымен қатар жалпы күшейтетін вирусқа қарсы препараттардың тамаша аналогы болып табылады. Оны үнемі қолдану ағзаға профилактикалық әсер етеді, онкологиялық аурулардың, жүрек-қан тамырлары ауруларының пайда болуына жол бермейді.
Бұл жапондық сусынның бір шыныаяқында кәдімгі шайдың он порциясы сияқты ағза үшін құнды заттар бар. Мұның бәрі антиоксиданттардың орасан зор қорының арқасында, олардың ең күштісі катехиндер. Олар канцерогенге қарсы күшті элементтер болып табылады.
Бағалы заттар мен витаминдер кешені әртүрлі органикалық процестерге тікелей оң әсер етеді:
майлардың алмасуын, зат алмасуын жеделдетеді;
иммунитетті көтермелейді, вирустарға төзімділігін арттырады;
холестерин деңгейін оңтайлыға дейін төмендетеді;
жасушалардың белсенді жаңаруына ықпал ете отырып, қартаюды баяулатады;
артериялық қысымды теңестіреді;
токсиндер мен қалдықтарды шығару арқылы тазартады.
Матча шайын қайнату тәсілі:
Бұрын електен өткізілген бір қасық ұнтақты 70 мл ыстық суға (температура – шамамен 80 градус) дайындаңыз. Құрғақ ингредиентті ыдысқа салыңыз. Сумен жабыңыз, түйіршіктер пайда болмас үшін қоспаны бамбук шайқағышпен шайқаңыз. Сусынның дайындығы тұрақты көбіктің түзілуімен және консистенцияның толық біркелкілігімен анықталады. Қатты сусын алу үшін ұнтақ ингредиентінің мөлшерін 2 есе көбейтіп, ыстық судың көлемін 50 мл-ге дейін азайтыңыз. Қайнату процесінде шайқамаңыз, бірақ қоспаны аздап араластырыңыз. Сұйықтық қою және тәттірек, дәмі татымды болып шығады