Жүгері фунчозасы ― құрамында өсімдік ақуызының көп мөлшері бар құнды диеталық өнім. Құрамында дәрумендер бар: A, E, B, C, K, D, PP, минералды тұздар K, Ca, Fe, Mg, F. Жүрек ауруларынан қорғайды, бауырдың жұмысына пайдалы әсер етеді, терінің күйін жақсартады, сүйектер мен тістерді нығайтады. Ағзаны жиналған қалдықтардан тазартады, артық холестеринді кетіреді. Сауықтыру тағамдарында ұсынылады.
Функозаны қалай дайындау керек:
1. Кеспені қайнаған суға құйыңыз
2. Араластыра отырып, шамамен 3-5 минут пісіріңіз. Бірақ артық емес! Функозаны қорыту өте оңай. Функозалардың дайындық дәрежесін түсі бойынша бағалауға болады. Дайын кеспе өзіне тән сұр және мөлдір болады.
Сонымен қатар, функозаны қайнатпай, қайнаған суға құюға болады:
1. Кеспені кастрюльге салыңыз.
2. 1 ас қасық тұз қосып, қайнаған суға құйыңыз. Су деңгейі кеспені 2 см жоғары жабуы керек.
3. Жарты сағатқа қалдырыңыз.
4. Жарты сағаттан кейін кеспені дуршлагқа тастаңыз да, суды ағызу үшін тағы жарты сағат тұрыңыз.
5. Қалауыңыз бойынша кеспені асүйлік қайшымен кесуге болады
Дайын функоза кеспесі сыртқы түрі жылтыр және мөлдір, дәмі мүлдем жоқ.
Қаптаманың өлшемі: 35 см (биіктігі).
Салмағы/көлемі: 1200 г.
Өндіріс: Қытай.