Мақсатында қолдануға ұсынылды:
• тұрғын үй-жайлардағы, жуынатын бөлмелердегі және дәретхана бөлмелеріндегі ауаны тазарту;
• тоңазытқыштардағы, қоймалардағы, гардеробтардағы жағымсыз иістерді жою;
• ванналарды, аквариумдарды озондау;
• тамақ өнімдерін өңдеу;
• киімдерді жуу кезінде дезинфекциялау, ластануларды және жағымсыз иістерді жою;
• косметологиялық процедуралар, бет, қол және аяқ терісі;
• темекі түтінінің, бояудың, лактың иісін кетіру.
Ауаны өңдеу. Ауаның озондануы бұзылуға ықпал етеді:
• денсаулыққа қауіпті химиялық заттар (лактардан, бояулардан, жиһаздардан, әсіресе ДСП-дан формальдегид, фенол, стирол);
• темекі түтінінен;
• органикалық заттар (көздері – жәндіктер, үй жануарлары, кеміргіштер);
• жуғыш және тазалағыш құралдардың;
• жану өнімдері мен күйген материалдар;
• зеңдер, зеңдер, бактериялар.
Тамақ өнімдерін өңдеу. Озон еттің, балықтың, жұмыртқаның, ірімшіктің сапасын ұзақ уақыт сақтауға ықпал етеді. Озондау процесі микробтар мен бактерияларды, зиянды химиялық заттарды, вирустарды, зеңдерді жояды, сонымен қатар көкөністер мен жемістердегі нитраттардың мөлшерін айтарлықтай азайтады.
Қоректік заттар дұрыс өңделген жағдайда жойылмайды