Годжи жидектері дүние жүзіндегі ең құнды дәрілік өсімдіктердің бірі болып саналады. Олардың құрамына көптеген қоректік заттар, дәрумендер, антиоксиданттар, кальций, мырыш, темір, фосфор және басқа да пайдалы компоненттер кіреді. Жидектер Гималайдың жемісті алқаптарының кеңдігінде өсіріледі.
Бұл өсімдіктің емдік қасиеттері туралы тынымсыз айтуға болады. Жақында ғалымдар тіпті жидектерде рак клеткаларымен күресуге көмектесетін зат бар екенін дәлелдеді.
Зерттеулер көрсеткендей, годжи жидектерін үнемі тұтынатын адамдарда қатерлі ісік, қант диабеті және Альцгеймер ауруына шалдығу қаупі аз. Сонымен қатар, жидектер жүрек-қан тамырлары жүйесіне жақсы әсер етеді.
Арықтауға арналған годжи жидектерін қолдану
Тұрақты тұтыну кезінде годжи жидектері арықтау процесіне олардың бірқатар қасиеттерінің арқасында қол жеткізіледі. Ең алдымен келесілерді атап өткім келеді:
Сонымен қатар, жидектерді үнемі тұтынған кезде метаболизм процестерінің жақсаруы байқалады, бұл кептірілген жемістердің құрамында антиоксиданттардың көп мөлшерінің болуына байланысты қол жеткізіледі. Олар май жасушаларының ыдырауын тездетеді және денені күш пен қуатпен қамтамасыз етеді, соның арқасында адам әлдеқайда төзімді болады. Осыған байланысты жидектерді тұтынуды тұрақты физикалық белсенділікпен біріктіру ұсынылады.
Годжи жидектерін қалай тұтынуға болады?
Диетологтар таңғы және кешкі ас мәзіріне шамамен 20-30 грамм жидек қосуды ұсынады. Бұл сома салмақ жоғалту процесін ынталандыру үшін жеткілікті болады.
Айта кету керек, годжи жидектерін жеу сіз үшін ыңғайсыздық тудырмайды, өйткені олардың өте жағымды тәтті және қышқыл дәмі бар және олардың шайнайтын құрылымын мейізбен салыстыруға болады. Сондықтан сіз мұндай өнімді тек қана рахатпен жейтініңізге сенімді бола аласыз!
Кептірілген жидектерді әртүрлі тағамдарға — жеміс салаттарына, шайға, сорпаларға, күрішке және т.б. қосуға болады. Олар осы өнімдердің барлығына дәм береді және тек олардың дәмін жақсартады!