Раушан жапырақтарынан дайындалған шай
Раушан жапырақтарының тұнбалары көмектеседі жүректің жұмысын жақсарту, жүрек бұлшықетін күшейту, асқазан-ішек жолдарының ұсақ жараларын емдейді және ас қорытуды қалыпқа келтіру. Жоғарғы тыныс жолдарының катарактасы, ангина, раушан жапырақшаларының қайнатпасы тамақты шаю үшін қолданылады. Бас ауруын, бас сақинасы ұстамасын басу компресс көмектеседі. Үшін беттегі тесіктердің тарылуы раушан жапырақтарынан жасалған лосьон өте қолайлы, оны 1 литр суға 20 грамм жапырақшаны қосып, қайнатып, салқындату арқылы дайындауға болады. Раушан жапырақтары бар ванна теріні жұмсақ әрі нәзік етеді.
Дайындау бойынша ұсыныстар:
1) Сыртқы қолдану үшін, раушан майы теріні жасартуға, әжімдерді азайтуға арналған: 1 стакан құрғақ раушан жапырақтарын бір стакан өсімдік майымен құйыңыз, су ваннасына 2 сағатқа қойыңыз. Салқындатыңыз және сүзіңіз.
2)Ішкі қолдану үшін: 1 ас қасық. л раушан жапырақтарын бір стакан қайнаған суға құйыңыз. 30 минуттан кейін күніне 3 рет 1/3 кеседен қабылдау керек