Рецептура ұйқы безінің жұмысы бұзылған (қант диабеті, созылмалы панкреатит) адамдардың тілектерін ескере отырып әзірленген. Оны құрайтын компоненттер қандағы қант деңгейін табиғи түрде реттейді және басқа тағамдардың гликемиялық индексін төмендетеді. Сонымен қатар, зығыр ұны, фруктоза және топинамбур инулині қалыпты ішек микрофлорасы үшін "тағам" болып табылады. Оны қалпына келтіре отырып, желе жақсы иммунитетті, ас қорытуды және ісікке қарсы табиғи қорғанысты қамтамасыз етеді.
Зығыр ұны мен топинамбурдың күшті сорбциялық белсенділігінің арқасында ағза артық майлардан және тағамның толық қорытылмаған өнімдерінен босатылады. Бұл ұйқы безіне түсетін жүктемені азайтады. Қандағы глюкоза жасушаларға тез енеді, жүрек бұлшықетінің, мидың және қаңқа бұлшықеттерінің қоректенуі жақсарады. Бұл әсерді сұлы ұнындағы лизин толықтырады. Қозғалыс, бұлшықет белсенділігі шаршауды тоқтатады, қуаныш әкеледі және қант деңгейін төмендетуге қосымша ықпал етеді.
Құрамы: Зығыр ұны, сұлы ұны, топинамбур, фруктоза, тұз
Тұтыну тәсілі: Бір порцияны (бір кесе) дайындау үшін 1 ас қасық құрғақ желе алып, 150 мл ыстық (70-80 градустан жоғары емес) су қосыңыз. 1-2 минут бойы мұқият араластырыңыз. Қалауыңыз бойынша қосыңыз бал, тосап немесе ыстық сүт. Денсаулық және асың дәмді болсын
Қолдануға болмайтын жағдайлар: Жеке төзімсіздік