Толығырақ біздің сайтта https://too-evrolider.satu.kz/
Ауыз суды зиянды қоспалардан, бактериялардан және тұздардан тазартуға арналған кері осмос сүзгі қондырғысы. Сүзгіш қондырғы жартылай өнеркәсіптік болып табылады, өнімділігі тәулігіне 1500 литрге дейін су тұтыну кезінде пайдалануға мүмкіндік береді. Бұл өнімділік судың жоғары сапасына қойылатын арнайы талаптарға байланысты шағын өндіріс үшін немесе тұрмыстық және ауыз су қажеттіліктері үшін пайдаланылатын барлық суды сүзгілеу арқылы жеке коттедждерде пайдалану үшін жеткілікті. Сүзілген судың құрамында тұз мөлшері аз болғандықтан (шамамен 30 мг/л), хромдалған бұйымдардағы, айналардағы және шынылардағы дақтар жойылады. Қондырғы қалалық су құбырындағы артық хлорды сүзеді. Сондай-ақ, қондырғы табиғи көздерден алынған судағы бактериялардың барлық түрлеріне жол бермейді. Судың сапасы өзінің сипаттамалары бойынша бөтелкедегі судың кейбір брендтерінен асып түседі.
Технология туралы аздап
Кері осмос – қысымның көмегімен суды жартылай өткізгіш мембрана арқылы неғұрлым концентрліден аз концентрацияланған ерітіндіге өтуге мәжбүрлейтін процесс. Бұл жағдайда мембрана су молекулаларының өтуіне мүмкіндік береді, бірақ онда еріген заттар мен бактериялардың өтуіне жол бермейді. Кері осмос 1970 жылдардан бастап суды тазартуда, теңіз суынан ауыз су алуда, сондай-ақ медицина, өнеркәсіп және тұрмыстық қажеттіліктер үшін ерекше таза су алу үшін қолданыла бастады.
Суды тазарту жүйелерінде әдетте синтетикалық жартылай өткізгіш мембраналар қолданылады. Мембрана жоғары молекулалы ластаушы заттарды ұстайды, бірақ төмен молекулалы заттарды, мысалы, оттегі, хлор, көмірқышқыл газы және т.б. газдарды өткізеді. Кейбір газдар судың дәмін анықтай алады. Тазартылған су еріген көмірқышқыл газының болуына байланысты аздап қышқылдық реакцияға (рН < 7) ие болуы мүмкін және нәтижесінде бастапқы сумен салыстырғанда жұмсақ болады.
Кері осмос технологиясын пайдаланатын сүзгілердің басты ерекшелігі іс жүзінде толық болып табылады зарарсыздандыру сулар. Сүзгі арқылы өтеді су молекуласы (өлшемі 0,3 нм), бірақ химиялық қоспалар мен биологиялық текті қосындылардың көпшілігі, атап айтқанда микроорганизмдер мен өтпейді. вирустар(өлшемдері 20-дан 500 нм-ге дейін). Мысалы, сүзгі бактерияларды ұстай алады тырысқақ немесе вирустар гепатит.
Мамандардың пікірі бойынша ДДСҰ, ауыз судың микробтық ластануының денсаулыққа тигізетін ықтимал салдары, онымен күресу әрқашан бірінші кезекте болуы керек және ешқашан қауіп төндірмеуі керек.
Кері осмос технологиясы арқылы ауыз суды дайындау нәтижесінің артықшылықтары мен кемшіліктері ең алдымен судың бастапқы сапасына байланысты технологияның ерекшеліктерімен және сүзу мақсаттарымен анықталады.
Суды барлық қоспалардан толығымен дерлік тазарту қасиеті артықшылық ретінде де, кемшілік ретінде де түсіндіріледі. Бұл мәселе бойынша ортақ пікір жоқ. Бірінші тәсілді жақтаушылар судың ағзадағы еріткіш қызметін ғана атқаратынына сенеді, сондықтан ол мүмкіндігінше таза болуы керек, ал біз қажетті микроэлементтерді тамақпен бірге аламыз. Басқалары суда міндетті түрде еріген микроэлементтер болуы керек деп есептейді. Бірақ тазартылған суды пайдаланушылардың барлығы бір нәрсеге келіседі, тұрмыстық жағдайда тұзы аз суды пайдалану айқын артықшылық болып табылады, өйткені. хромдалған бұйымдардағы, шынылардағы, жылтыр беттердегі тұзды дақтарды жүйелі түрде кетіру қажеттілігі жойылады.