Бұл бумен пісіргіш түбі торлы және өрілген қақпағы бар бамбуктан жасалған дөңгелек қорап болып табылады. Ол үлестірілген тағамдарға арналған үлкен және кішкентай болуы мүмкін. Бұл жағдайда тағамның шырыны ағып кетпес үшін бумен пісіргіш тағаммен бірге үстелге қойылады, түбіне балауыз қағаздың бір бөлігі қойылады. Онда қайнаған суы бар ыдыстың үстіне қою арқылы дайындайды. Бірінің үстіне бірін қойып, бір, бірнеше қоюға болады. Көкөністерді бумен пісірген кезде, ең қаттысын және мұқият термиялық өңдеуді қажет ететіндерін алдымен бамбуктан жасалған бумен пісіргіш сөреге қойыңыз. Ал олардың үстіне жұмсақтарын үстіне қойыңыз. Кәстрөлдегі суды қайнағанға дейін жеткізгеннен кейін, өнімдері бар ыдысты тұғырға қойып, бетін жауып, дайын болғанға дейін пісіріңіз.Пісіру процесінде тұз қосудың қажеті жоқ – бұл көкөністердің түсін өзгертіп, олардың майын кетіруі мүмкін. Көкөністер дайын болған кезде (жұмсақ), оларды алып тастап, ағынды сумен шайыңыз. Көкөністерге ұқсас қамырдан және жармадан түрлі өнімдер дайындауға болады.
Бамбуктан жасалған бумен пісіргіштің артықшылықтары -
Қос қазандық жасалған экологиялық таза материал иістерді сіңірмейді. Пайдаланғаннан кейін қос қазандықтың барлық бөлшектерін ыстық сумен шайып, жұмсақ сүлгімен құрғатып сүрту жеткілікті.
Сипаттамалары: