Глазурьдің тамақ өнеркәсібінде қолданылуын анықтайтын екі негізгі қасиеті бар. Бұл қасиеттердің біріншісі – дәмдік және тағамдық қасиеттері. Кондитерлік және нан-тоқаш өнімдері, сүзбе ірімшіктері, глазурленген немесе глазурьмен безендірілген балмұздақтар соңғы өнімнің қосымша тағамдық құндылығын алады.
Сондай-ақ глазурьдің қасиеті өнімдердің жарамдылық мерзімін ұзарту болып табылады, өйткені өнімді кептіруден қорғайды. Сонымен қатар, жоғары сапалы жылтыратылған өнімдердің сыртқы түрі әдемі, бұл оларды тұтынушы үшін тартымды етеді және өнімге қосымша тұтынушылық қасиеттер береді.