Бұршақ жапырақтары мен одуванчика тамыры қосылған "Сібір шырыны балқарағайы" бальзамы — бұл өсімдіктер мен табиғи компоненттерге негізделген табиғи өсімдік кешені – тас майы мен мумия, қандағы қант деңгейін төмендетуге, ағзадағы артық қанттан болатын өзгерістердің алдын алуға көмектеседі.
Құрамы: сібір балқарағайының қабығы, ниппон диоскореясының тамырсабақтары, беде гүлдері, көкжидек жемістері, ладан тамыры мен жапырақтары, кәдімгі бұршақ жапырақтары, одуванчика тамыры, бақша ақжелкенінің жапырақтары, тазартылған алтай мумиясы, тас майы, балқарағай шайыры.
Бальзамның табиғи компоненттері қант деңгейін тиімді қалыпқа келтіреді, қанттың артық мөлшерінен болатын өзгерістердің алдын алады (семіздік, веноздық жеткіліксіздік, жоғары қан қысымы, жүрек қағуы, диабеттік табан, буындардың зақымдануы және т.б.), зат алмасу процестерін қалпына келтіреді.
Сібір балқарағайының қабығы – дигидрокерцетин көзі, күшті қабынуға қарсы және аллергияға қарсы қасиеттерге ие, дәнекер тінін нығайтады және қалпына келтіреді, холестерин деңгейін төмендетуге көмектеседі, бальзам компоненттерінің әсерін күшейтеді, қан тамырлары мен капиллярларды нығайтады, қан ұйығыштарының пайда болуына жол бермейді, дене тіндерінің төзімділігін арттырады. қандағы қанттың артық мөлшерінің зиянды әсеріне, қант диабетінің ықтималдығын азайтады, сонымен қатар дамыған формалардың ағымын жеңілдетеді.
Ниппон диоскореясының тамырсабақтары – жүрек пен ми қан тамырларының атеросклеротикалық өзгерістерінің, варикозды тамырлардың пайда болуына жол бермейді, целлюлиттің дамуына жол бермейді.
Беде гүлдері – қан тамырларының серпімділігін жақсартады, атеросклеротикалық өзгерістердің алдын алады, ісікке қарсы әсері бар, аллергиялық ауруларда, бронхитте, витилигода қолданылады.
Қаражидек жемістері – қандағы қант деңгейін төмендетуге ықпал етеді.
Баданның тамыры мен жапырақтары – қысымның үйлесімді төмендеуіне ықпал етеді, қан тамырларының қабырғаларын нығайтады, жүрек соғуын қалыпқа келтіреді, қабынуға қарсы, антигельминтикалық, анальгезиялық әсерге ие.
Кәдімгі бұршақтың жапырақтары – қандағы қантты төмендетуге ықпал етеді, холеретикалық әсерге ие, қандағы қанттың жоғарылауына қажетті дәрумендер мен минералдардың көзі болып табылады.
Бәйшешек тамыры – құрамында инсулин тәрізді инулин бар, ол қант деңгейін төмендетуге көмектеседі.
Бақша ақжелкенінің жапырақтары – қандағы артық қант кезінде ісінуді жояды.
Тазартылған Алтай мумиясы – жалпы нығайтқыш әсерге ие, жоғары қысымның, қандағы қанттың жоғарылауының салдарын жояды, жалпы жағдайды жақсартады.
Тас майы – бальзамның өсімдік компоненттерімен бірге қандағы қант деңгейін, қан қысымын тиімді қалыпқа келтіреді, иммунитетті және ағзаның қандағы қанттың артық болуынан болатын зардаптарға төзімділігін арттырады, дене салмағын бақылайды.
Бұршақ дәндері мен одуванчика тамыры қосылған "Сібір шырыны балқарағайы" бальзамы ұсынылады:
қант диабетінің барлық түрлерімен және ағзадағы ілеспе өзгерістермен;
артық қант деңгейінен туындаған жүрек-қантамыр қызметі бұзылса, атеросклероз;
қант диабеті кезінде көрудің нашарлауы кезінде;
жоғары артериялық қысым кезінде – қысымды төмендетуге тиімді ықпал етеді;
қант диабеті кезінде бауыр және ұйқы безі функцияларының бұзылуы кезінде;
инфекциялық және бактериялық процестерде;
диабеттік жүйке жүйесінің бұзылуында – жүйке талшықтарының қалпына келуіне тиімді ықпал етеді;
бүйректегі өзгерістер кезінде;
иммунитетті қалпына келтіру және қант деңгейінің жоғарылауынан болатын аурулардың алдын алу үшін;
асқорыту жүйесі бұзылған жағдайда – зат алмасу процестерін қалпына келтіруге ықпал етеді;
семіздік кезінде;
буындардағы қабыну және инфекциялық процестерде;
бас айналу, есте сақтау және есту қабілетінің бұзылуы кезінде;
ұйқысыздық кезінде;
несеп-жыныс мүшелерінің өзгерістері кезінде.
Қолдану тәсілі: ішке 1 капсуладан күніне 3 рет тамақтанудан 30 минут бұрын. Ұсынылатын қабылдау курсы – 30 күн.
Қолдануға болмайтын жағдайлар: бальзам компоненттеріне жеке төзбеушілік.
Сақтау шарттары: қараңғы жерде 25°С аспайтын температурада сақтау керек.
Жарамдылық мерзімі: 2 жыл.
Тағамдық құндылығы:
ақуыздар – 1 г/100 г
майлар – 2 г/100 г
көмірсулар – 3 г/100 г
минералды компоненттер – 4 г /100 г
Энергетикалық құндылығы: 40 ккал/100 г
Салмақ: 500 мг-нан 30 өсімдік капсуласы