Жылу ағыны мен жалынның әсерінен болат құрылыс конструкциялары үшін тиімді отқа төзімділік болып табылады
МЕМСТ Р 53295-2009 талаптарына сәйкес келеді
Бір компонентті
Жоғары пайдалану қасиеттеріне ие
Қабат аралық ысырманың қысқа уақыты
Жоғары технологиялы және қолдануда қарапайым
Монтаждан кейін жөндеуге жарамды.
Жағу температурасы минус 15°С-тан +30°-қа дейінБірге
Қолданылу саласы
Отқа төзімді материал АРМОФАЙЕР® ғимараттар мен құрылыстардың (бағаналар, байланыстар, арқалықтар, фермалар) отқа төзімділік шегін арттыру үшін болат тірек конструкцияларына жағуға арналған. Жабын өрт кезінде жоғары температураның әсерінен бетінде жылу оқшаулағыш, ыстыққа төзімді көбік қабатын түзеді. Ол ARMOCOT® 01 TU 2312-009-233547769-2008 немесе GF-021 МЕМСТ 25129-82 коррозияға қарсы праймерлері бар жүйеде қолданылады. Жабынды атмосфералық әсерлерден қорғау үшін ARMOCOT® F100 TU 2312-009-23354769-2008 жабын қабатын қолдануға болады.
Негізгі сипаттамалары
Жабыны – күңгірт.
Түсі – ақ.
Пайдалану температурасы минус 450С-тан +600С-қа дейін.
Ұшпайтын заттардың салмақтық үлесі, кем дегенде – 60%.
(20±5) 0С температурада 3 градусқа дейін кептіру уақыты – 2 сағаттан аспайды.
500 ºС температурада ісіну коэффициенті, есе, кем дегенде – 20.
АРМОФАЙЕР® жабынының МЕМСТ Р 53295-2009 сәйкес оттан қорғау тиімділігі
Техникалық сипаттамалар
Жағу тәсілдері:
Ауасыз бүрку;
Қылқалам, ролик.
Сұйылтқыш* қажет болса (салмағы 5%-ға дейін) - толуол, ксилол.
Теориялық шығыны** 1,0 мм–ге (құрғақ қабат бойынша) - 1,78 кг/м2.
Ылғал қабаттың қалыңдығы: 1 - 400 мкм–ге дейін, 2 және одан кейінгі - 600 мкм-ге дейін.
Армофайер® жабынының қалыңдығы қолдану жөніндегі нұсқаулықта көрсетілген және металдың келтірілген қалыңдығына және талап етілетін отқа төзімділік шегіне байланысты.
Қабатаралық кептіру (20±50С температурада):
1 қабат – 2-3 сағат;
2 және одан кейінгі – 4-6 сағат.
АРМОКОТ® F100 жабын қабатын жағу АРМОФАЙЕР® жабыны толығымен қатайғаннан кейін жүргізіледі.
Жабынның толық полимерлену мерзімі оңтайлы қасиеттер жиынтығына дейін (20±5° C температурада) кем дегенде 48 сағатты құрайды.
Меншікті салмағы – 1,35-1,45 кг/л.
Қаптамасы – 20 кг. евроведрада 20 л.
Сақтау кезіндегі жарамдылық мерзімі – барлық сақтау шарттарын сақтай отырып, өндірілген күннен бастап 1 жыл.
Минус 20°С-қа дейінгі теріс температураларда сақтауға және тасымалдауға болады.