Жинаққа кіретін шөптер минералды және липидтер алмасуын жақсартады, қан айналымын ынталандырады және іш аймағындағы майлардың ыдырауына ықпал етеді. Фитошай жалпақ ішті қалыптастыратын қосымша құрал ретінде қолданылады.
Құрамы: орақ тәрізді жоңышқа, жалбыз, қаражидек, көкжидек, сарғаю, зюзник, примула, ақжидек (түрлі-түсті), төсеніш, түйіншек, мыңжапырақ, чистотела, шалфей, қырмызы, ламинария.
Қолдану: бір стақан қайнаған суға бір шай қасық шөп қайнатыңыз. 30 минутқа қалдырыңыз. Сүзіп алу. Әр тамақ алдында бір стақан инфузияның үштен бірін ішіңіз.