Бұрыштың құрамында апельсинге қарағанда С дәрумені үш есе көп. Ол сондай-ақ кальцийге, темірге, фосфорға, каротинге және В тобындағы дәрумендерге бай, сонымен қатар бұрыш басқа дәрілік өсімдіктердің әсерін күшейтуге қабілетті.
Бұрыш сорпаларға, тұздықтарға, тұздықтарға, көкөніс салаттарына, маринадтарға, еттің барлық түрлерін, соның ішінде аң, савой қырыққабаты, үрме бұршақ, бұршақ, жасымық, қырыққабат, гуляш, жұмыртқа, ірімшік, қызанақ, балық, көкөністер консервілері және басқа да көптеген тағамдарды дайындауда қолданылады. біздің ас үйде дайындалады. Қара бұрышсыз шошқаның үй союы, шұжықтар мен бірқатар ет өнімдерін жасау мүмкін емес.
Дәрілік қасиеттері:
Қара бұрыш тәбетті ашады және ас қорытуды жақсартады. Қара бұрыш асқазан секрециясы төмендеген гастритке пайдалы, бірақ асқыну сатысынан тыс.