Дәмді шайнайтын кәмпиттер. Құрамында микрокапсулирленген түрдегі лакто-және ацидобактериялар кешені бар. бактерияларды ішекке дейін жеткізуге қабілетті.
Сатып алулардан қайтарымды бонустар алғыңыз келе ме? Мында басыңыз>>>
Өндіруші – "Юг" ЖШҚ, Бийск, Ресей>>>
Ішек микрофлорасының тепе-теңдігінің бұзылуы (дисбиоз) әртүрлі аллергиялық реакциялардың (экссудативті диатез, тағамдық аллергия) пайда болуына ықпал етеді, жұқпалы ауруларға бейімділігін арттырады, аурулардың ұзаққа созылатын, қайталанатын ағымына, асқынулардың дамуына ықпал ететін факторлардың бірі болып табылады. .
Ішек дисбиозы кезінде барлық тағамдық ингредиенттердің (белоктар, майлар, көмірсулар, витаминдер, микроэлементтер) ас қорыту және сіңу процестері бұзылады, бұл гиповитаминоздар мен ферментопатияларға, гипотрофияның, анемияның және т.б. дамуына әкеледі.
Ішек микрофлорасының құрамына баланың жасы, тағам құрамы, қоршаған ортаның жағдайы, әртүрлі аурулар, стресстік жағдайлар, антибиотикалық терапия және басқа факторлар әсер етеді.
"ЛАКТОПАН" құрамында пробиотиктер (лакто- және ацидобактериялар) және пребиотиктер (топинамбур түйнектері, инулин) кешені бар шайнайтын кәмпит.
Құрамы: құрғақ сүт (алмастырғыш), фруктоза, топинамбур түйнектерінен жасалған ұнтақ, мальтитол, инулин, С дәрумені, араб сағызы, табиғи "құлпынай" және "апельсин" хош иістендіргіштері, стевиозид, лактогум (кемінде 5х108 КҚБ/100 г), ацидогум (кемінде 5х108 КҚБ/100 г), табиғи тағамдық бояғыштар.
"ЛАКТОПАН" кәмпиттері асқазан-ішек жолдарының микрофлорасын қалыпқа келтіру, ағзаның жалпы төзімділігін (төзімділігін) арттыру, дисбиоздың дамуын болдырмау үшін профилактикалық агент ретінде ұсынылады.
Лактобактериялар олар В, Е, К тобындағы дәрумендердің, аскорбин қышқылының синтезін қалыпқа келтіруге ықпал етеді, осылайша организмнің қоршаған ортаның қолайсыз факторларына төзімділігін арттырады. Ағзаның бөгде бактериялар мен вирустардан табиғи қорғанысын қолдайды, ішек моторикасын ынталандыруға ықпал етеді және ішек құрамының эвакуациясын қалыпқа келтіреді.
Ацидобактериялар кальцийдің, фосфордың, ақуыздардың, көмірсулардың және т.б. сіңуін қамтамасыз етеді. Олар организмде дәрумендердің 70% -на дейін синтездей отырып, жоғары дәрумен түзу қабілетіне ие. Бұл бактериялар және олардың тіршілік әрекетінің өнімдері метаболизмнің уытты өнімдерін (индол, скатол және т.б.) бейтараптандырады және оларды организмнен тез шығарады. Олар иммундық статустың жоғарылауына ықпал етеді және инфекцияның енуіне иммундық жауапты жеделдетеді.
Топинамбур – өсімдік талшығы, пробиотикалық микроорганизмдер үшін қоректік орта болып табылады: бұл пайдалы ішек микрофлорасының өсуіне қажетті инулин, пектин, В1, В2 дәрумендері, С дәрумені, органикалық қышқылдар мен көмірсулардың көзі.
Инулин – қандағы қант пен холестерин деңгейін төмендетуге, ішекте зиянды заттарды сіңіруге, пайдалы ішек микрофлорасын қалыпқа келтіруге және лакто- және ацидобактериялардың өсуін ынталандыруға қабілетті фруктозадан тұратын полисахарид.
Осы функционалдық тағам өнімінде микроорганизмдерді тасымалдау мәселесі шешілді. Ол үшін пробиотикалық бактериялардың микрокапсулирленген түрі – араб сағызының қабығындағы өлшемі 30-50 мкм түйіршіктер қолданылады. Мұндай қабық асқазанның қышқыл ортасына төзімді, ал ішектің сәл сілтілі ортасында еріген кезде белсенді бактерияларды босатады.
Микрокапсула бактериялардың сұйық культурасымен, араб сағызымен, лактулоза шәрбатымен ұсынылған. Олигосахаридтер эубиотиктер үшін толтырғыш және сонымен бірге қоректік негіз ретінде қызмет етеді. Араб сағызы тағамдық талшықтардың көзі болып табылады. Сонымен қатар, микрокапсуланың негізін құрайтын фрукто-олигоқанттар және оның негізінде кәмпиттер жасалатын құрғақ сүт микроорганизмдердің көбеюі мен тіршілік әрекеті үшін қоректік субстрат болып табылады. Микрокапсулаланған қалып дайын өнімдегі бактериялардың сақталу мерзімі бойына сақталуына кепілдік береді.
Қолдануға болмайтын жағдайлар: өнім компоненттеріне жеке төзбеушілік.
Ұсынылатын тұтыну нормалары: 3-11 жастағы балалар – күніне 2–ден 3–ке дейін кәмпит, 11-14 жас - күніне 3-тен 4-ке дейін кәмпит, 14-18 жас және ересектер - күніне 3-тен 5-ке дейін кәмпит, бұл күнделікті тұтынудың 30-50% құрайды. С дәрумені, лакто- және ацидобактериялар.
Сақтау шарттары: 25 °С-тан аспайтын температурада және ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 70%-дан аспайтын жағдайда.
Жарамдылық мерзімі – 1 жыл.Таза салмағы: 70 ж.
Мақалалар: