Бүгінгі таңда лопуханың емдік қасиеттері заманауи медицинада сәтті қолданылуда.
Түйежапырақ шырынын қолдану
Барлық лопуха препараттары сияқты, лопуха жапырағының шырыны да жақсы бактерияға қарсы, холеретикалық, диуретикалық және диафоретикалық болып табылады.
Түйежапырақ шырыны аллергияға қарсы және ревматоидқа қарсы әсерге ие, бүйрек пен бауырдың жұмысын жақсартады, қан құрамын қалыпқа келтіреді. Ежелден бері лопуха алкогольдік масаңдықты жеңілдету үшін қолданылған. Лопуха шырынының ащы дәмі бар, сондықтан оны ащы табиғи дәрі ретінде танымал етеді. Дегенмен, ащы құрамдас бөліктерінің арқасында лопуха шырыны ауру мүшеге емдік әсер етеді. Лопуха шырынының бірегей қасиеттері жараларды, кесілген жерлерді және көгерген жерлерді емдеуде сұранысқа ие. Түйежапырақ шырыны шашқа арналған сұлулықтың керемет эликсирі болып табылады. Оны шаш сызығының терісіне уқалау шаштың түсуінен қысқа мерзімде құтылуға мүмкіндік береді, оның тамырларын нәрлендіреді және сынуды жеңілдетеді. Кешенді терапия, сондай-ақ қант диабетінің алдын алу үшін лопуха тамырының шырыны құрамындағы арнайы полисахаридтердің арқасында тиімді болып шығады. Оны қолдану ұйқы безіне, оның инсулин түзетін қызметіне пайдалы әсер етеді. Асқазан-ішек жолдарының гастрит, панкреатит, он екі елі ішектің ойық жарасы сияқты ауруларында лопуха шырынын қолдану да назар аударуға тұрарлық. Шырышты қабықты тітіркенуден сақтай отырып, лопуха шырыны асқазанның жұмысын қалыпқа келтіруге, ойық жараларды емдеуге көмектеседі.
Емдеу курсы кезінде бір жарым айда әдеттегі ұсынылатын доза 0,5 ас қасықты құрайды. қасықтар күніне үш рет. Лопуха шырынының емдік әсері тері ауруларына да таралады (экзема, фурункулоз, аллергиялық дерматит).
Дегенмен, лопуха шырынының ең таңғаларлық қасиеті оның онкологиядағы ағзаға әсері. Соңғы зерттеулер көрсеткендей, лопуха тамырының шырыны айтарлықтай цитостатикалық әсерге ие, соның арқасында ағзадағы қатерлі ісіктердің дамуын кешіктіруге қабілетті. Құрамында концентрлі лопуха шырыны жаңа ісік түзілімдерінің дамуына кедергі келтіріп қана қоймай, тіпті оларды өлімге бағдарламалайтын кристалды затты тапты. Лопуха шырынының емдік қасиеттері сүт бездерінің, бүйректің және бауырдың кисталарында сәтті қолданылады.
Лопуха шырынының емдік әсері гинекологияда жатыр миомасы мен аналық без кистасы үшін қолданылады. Лопуха шырынын көктемде, мамырда ішу өте пайдалы.
Сіз оны өзіңіз дайындауға болады, ол үшін жапырақтарды ет тартқыштан өткізіп, содан кейін олардың шырынын сығып алу керек. Шырынды тамақтанар алдында ішу керек, 1 ас қасық жеткілікті. қасықтар. Бір апта, содан кейін бір апталық үзіліс және тағы бір апталық курсты қабылдауға болады. Қандай да бір патологиядан зардап шекпейтіндерге профилактикалық мақсатта лопуха шырынын ішкен дұрыс.
Қолдануға болмайтын жағдайлар
Түйежапырақтан жасалған препараттардың сөзсіз артықшылығы қарсы көрсетілімдердің елеусіз дәрежесі болып табылады, бұл олардың практикалық қолдану мүмкіндігін кеңейтеді және дәрілік препараттарға аллергиялық реакциялардан зардап шегетін науқастарды емдеуге мүмкіндік береді. Дегенмен, лопуха шырыны бала емізетін және жүкті әйелдерге, сондай-ақ сирек кездесетін жеке төзімсіздік жағдайларына қарсы.