Хлорелла - біржасушалы жасыл балдыр. Ол құрамында темір, магний, йод, мырыш, кальций және басқа да пайдалы элементтердің көп болуына байланысты тағамдық қоспалар ретінде танымал болды. Витаминдер мен қоректік заттардың жиынтығы бойынша оны етпен салыстыруға болады, ал ақуыз мөлшері бойынша бидай шөптерінен асып түседі.
Күнделікті рационға табиғи хлорелла ұнтағын енгізудің нәтижесі қандай:
* иммунитетті, жүйке жүйесін, сондай-ақ тістер мен қызыл иектерді нығайтады;
* қан айналымын және зат алмасуды қалыпқа келтіреді;
* құрамдардың жағдайын жақсартады;
* жасартатын әсер береді;
* жасушалардың регенерациясына ықпал етеді.
Қолдану: күн сайын 10-15 гр. Суда (ыстық емес), шырында сұйылтылады, бірінші, екінші тағамдарға қосылады.
100 гр тағамдық құндылығы:
* ақуыз - 61,3 гр,
* майлар - 7,8 гр,
* көмірсулар - 6,9 гр,
* диеталық талшық - 16,1 гр.
100 гр энергетикалық құндылығы: 343 ккал.
Сақтау шарттары: салқын, құрғақ жерде, тікелей күн сәулесінен және төмен температурадан аулақ болыңыз.
Жарамдылық мерзімі: 24 ай