Кодрянка - ауруға төзімділігі жоғары, өте ерте асханалық жүзім сорты. Бүршік жарыла бастағаннан жидектердің пісуіне дейін 110-118 күн өтеді. Жүзім бұталары күшті.
Шоқтың салмағы 400-600 г, бөлек 1,5 кг-ға дейін. Жидек ірі 31 х 19 мм, 6-8 г, қою күлгін. Дәмі қарапайым, бірақ оның тығыз целлюлозасы, оңай бөлінетін тұқымдары аз, қабығы жеген кезде сезілмейді - дәмі жақсы. Қанттың жинақталуы 18-19%-ға дейін, қышқылдығы 6-7 г/л. Тұтынушының пісіп-жетілуі тез жүреді: қант мөлшері 12-14% болса да, жүзімнің бұл сортындағы қышқылдықтың тез төмендеуіне байланысты жүзім толығымен жеуге жарамды. Шоқтар бұталарда дәмін жоғалтпай ұзақ уақыт ілінуі мүмкін.
Кодрянканың бұршаққа бейімділігі бар, ол әсіресе гүлдену үшін қолайсыз жылдары байқалады, бірақ көңіл көтеруді ұнататындар үшін үлкен тұқымсыз жидектерді алу үшін гиббереллинді қолдану арқылы минусты плюске айналдыруға болады. Өнімділік жоғары. Сорттың көгеруіне төзімділігі 2,5-3,0 балл, аязға -22 ° С.