Фермент MF 2.250 – микробтық фермент, Rhizomycor Miehei ферменті арқылы алынған стандартталған 100% химозин ұнтағы.
Микробиалдық ферментті өндіру (IMCU белсенділігімен/2.250 г.)- бұл генетикалық емес модификацияланған саңырауқұлақтар болып табылатын Rhizomucor miehei ашыту процесі.
Микробиалдық коагулянт құрамында сүт ұю ферменттік жүйелері бар. Микробтық фермент қатты, жұмсақ және жартылай қатты ірімшіктерді алу үшін қолданылады. Сонымен қатар, коагулянтты қолдану арқылы жасалған 100 күндік ірімшіктердің дәмі, хош иісі және түсі табиғи ірімшікпен өндірілген ірімшіктердің органолептикалық сипаттамаларына мүлдем ұқсас. Оны өндіру кезінде ГМ-технологиялар пайдаланылмайды, бұл тұтынушылық кошер, халал немесе вегетариандық тағамдардың қажеттіліктерін қанағаттандыратын ірімшік жасауға мүмкіндік береді. Ашытқы дақылдарының өнімділік сипаттамаларына әсер етпейді. Жануарлардан алынатын ферменттен айырмашылығы шикізатқа тәуелділік жоқ.
Технологиялық ұсыныстар:
1) Препараттың қажетті белсенділігі бар сулы ерітіндісін дайындаңыз (температурасы 30-32 ° C стерильді және хлорсыз суды қолданыңыз) Полимерлі материалдан немесе тот баспайтын болаттан жасалған ыдыстарды (араластыруға арналған ыдыс пен шпатель) қолданыңыз;
2) Ерітіндіні мұқият араластырып, ісінуі үшін біраз уақыт ұстау керек;
3) Ферменттің ерітіндісін сүт қоспасына қосып, оны ірімшік жасайтын ваннаның бүкіл бетіне жайып, сүт қоспасын үнемі араластырып отыру керек.
Ферментті енгізудің ұсынылатын дозасы: 1,5-2г. 100 литр сүт қоспасына (өндірілетін ірімшік түріне және өндіріске жеткізілетін сүттің қышқылдығына байланысты), 1 тонна үшін 1,0-2,0 г. сүзбе өндіруге арналған.
Ферменттің ұсынылатын сақтау температурасы 4-8°C, сақтау мерзімі 24 ай.