Халықтық медицинада ұсынылады: жүйке жүйесінің әлсіреуімен, жедел және созылмалы невралгиямен, ревматизммен, подаграмен, миозитпен, миалгиямен, лумбагомен, жедел және созылмалы ларингитпен, бронхитпен, бронх демікпесімен, секреторлық жеткіліксіздігі бар созылмалы гастритпен, созылмалы колитпен, гепатитпен; диареямен, зәрді ұстап қалумен, ішекте айқын ашыту және шіру процестерімен (метеоризм). Ол спазмолитикалық, қақырық түсіретін, диуретикалық, диафоретикалық, қабынуға қарсы және микробқа қарсы әсерге ие, сонымен қатар ішектің секреторлық және моторлық қызметін күшейтеді.
Дәстүрлі дайындау тәсілдері және халықтық медицинада қолдану:
1. Инфузия: 3 ас қасық шикізатты 1 стакан қайнаған суға құйыңыз. Жылы жерде 2 сағат талап етіңіз. Сүзіп алу. Тамақтан кейін күніне 3 рет 1/2 - 1 стаканнан қабылдау керек.
2. Қайнатпа: 3 ас қасық ұсақталған шикізатты 1 стакан қайнаған суға құйыңыз. Қақпақпен жабыңыз және қайнаған су ваннасында 30 минут қыздырыңыз. Салқындату. Сүзіп алу. Көлемін 200 мл-ге дейін жеткізу. Күніне 3 рет 1/2 кеседен жылы күйінде қабылдаңыз.
3. Тұнбалар: 1 ас қасық ұсақталған шикізатқа 200 мл 70% спирт құйыңыз. 7 күн талап етіңіз. Сүзіп алу. Ішке күніне 3 рет 30-40 тамшыдан, сондай-ақ сыртынан ысқылау үшін қабылдау керек. Құрамы: дәрілік ангеликаның тамыры бар ұсақталған тамырсабақтар. Сақтау шарттары: құрғақ, жарықтан қорғалған жерде, 25 ° С аспайтын температурада сақтау; дайындалған инфузия мен қайнатпа – салқын жерде екі тәуліктен асырмай.
Салмақ: 50 гр.
Жарамдылық мерзімі: 2 жыл.