Шарап жасаушы. Дайын шараптағы спирттің құрамын анықтауға арналған.
1.Қолданар алдында құралды жылы сумен шайыңыз және каналдағы барлық суды үрлеңіз.
2.Шарапты (шараптың температурасы 20 градус немесе одан төмен болуы керек) құрылғының кеңірек ұшынан құйып, шарап өлшегіштің тар ұшынан тамшылағанша күтіңіз. Арнадағы барлық ауа көпіршіктері жойылғанша шарап құйыңыз.
3.Тар ұшын саусағыңызбен жабыңыз және құрылғының кең бөлігінен артық шарапты төгіп тастаңыз.
4.Құралды кең ұшын төмен қаратып қойыңыз.
5.Саусақты тар ұшынан алыңыз. Арнада қалған шарап төмен қарай ағып, бір сәтте тоқтайды.
6.Бекініс көрсеткіші тоқтатылған шарап тамшысының жоғарғы жиегінен алынады.
7.Аспап алкогольдің құрамын көлемдік пайызбен көрсетеді.
8. Қолданғаннан кейін құралды сумен жуыңыз және арнада кеуіп кететін және одан әрі пайдалануға кедергі келтіретін ештеңе қалмағанына көз жеткізіңіз.