Шойыннан жасалған шәйнек - көк шайды қайнату үшін пайдаланылған алғашқы құрылғы. Бастапқыда шойыннан жасалған шәйнектер бүкіл Қытайға, содан кейін Жапонияға таралды. Жасыл сортты шайды қайнатқанда, шәйнекке су 75-80 °C дейін суығанша құйылатын. Қайнату процесі басталмас бұрын, шәйнекті бумен пісіру, температураны ұстап тұру және шай жапырақтарының толық ашылуына және дәм беруіне көмектесу үшін құрылғының үстіне қайнаған су құйылды. Шойыннан жасалған шәйнектегі шай ұзақ уақыт бойы температурасын жоғалтпайды, сондықтан жақсы қайнатылады, өз дәмін толығымен береді және барлық пайдалы заттармен толтырылады. Шойыннан жасалған шәйнектің ішкі беті эмальданған композициямен қапталған, бұл металл ыдыстардың негізгі кемшілігінің пайда болуын болдырмауға көмектеседі - металдың дәміне байланысты дайындалған сусынның жағымсыз дәмі.
Екі жақты бедерлі өрнек – бұтақтағы құс шәйнекті ерекше етеді.
Назар аударыңыз! Шойыннан жасалған ыдыстарды абразивті заттармен тазалауға болмайды. Алғаш қолданар алдында шәйнектің үстіне қайнаған су құйып, құрғақ шүберекпен сүртіңіз.
Сипаттамалары: