Шұжықтарды салуға арналған шприц тік.
Шұжық шприці ― бұл тартылған етті вакуумдық араластырғышта араластырғаннан кейін немесе тартылған етті вакуумдық кескіште ұсақтағаннан кейін қосымша вакуумдауға арналған жабдық. Шұжық шприцімен әр түрлі қабықшалар мен ыдыстарға қайнатылған, жартылай ысталған, қайнатылған-ысталған, қан, бауыр шұжықтары, паштеттер, толтырғышпен толтырылған толтырғышпен толтырылған, олардың температурасы +3 ° төмен емесЕт өңдеу кәсіпорындарында. Жұмыс принципі бойынша шұжық шприцтері келесі негізгі конструкцияларда жасалады: қолмен (немесе механикалық), гидравликалық және вакуумдық (бөліктерді бөлу үшін өлшенген қаптамамен және қабықтың бұралуымен). Шикізат шұжық шприціне үздіксіз түрде беріледі, бұл өндірісте қажетті өнімділікті қамтамасыз етеді. Өнімдерді толтыру шұжық шприцінің конструкциясына байланысты жеткілікті тығыздықта жүзеге асырылады. Бұл әрі қарай термиялық өңдеу кезінде дайындалған өнімнің деформациялануына немесе майдың шоғырлануына жол бермейді.