ФОРМУЛАК-16 – өмірінің 15-16 күнінен бастап бұзауларды саууға арналған қаймағы алынбаған сүттің сапалы және арзан алмастырғышы. Тағамдық құндылығы мен макронутриенттердің құрамы бойынша ол табиғи сүттен іс жүзінде кем түспейді, ал дәрумендер мен минералдардың құрамы бойынша одан асып түседі.
Тағамдық құндылығы:
Шикі протеин, кемінде 22,0 %
Шикі май, кемінде 16,0 %
А дәрумені 55 000 ХБ
Көмірсулар, кемінде 48,0 %
Д дәрумені 3 45 000 ХБ
оның ішінде Лактоза 30,0 %
Жасұнық шикі, 1,0 артық емес %
Е дәрумені 800 мг/кг
В дәрумені 1 160 мг/кг
Күл қалдығы, 9,0 артық емес %
В дәрумені 2 140 мг/кг
Ылғал, 5,0 артық емес %
В дәрумені 3 360 мг/кг
Витамин В 5 500 мг/кг
В дәрумені 6 80 мг/кг
Са (кальций) 1,2 %
В дәрумені 7 5 мг/кг
Р (фосфор) 0,8 %
В 12 дәрумені 1 мг/кг
Na (натрий) 0,6 %
К витамині 3 80 мг/кг
К (калий) 1,9 %
С дәрумені 1200 мг/кг
Cl (хлор) 1,8 %
Лизин 1,57 %
Fe (темір) 1020 мг/кг
Метионин 0,37 %
Cu (мыс) 90 мг/кг
Метионин + цистин 0,72 %
Mg (магний) 100 мг/кг
Треонин 1,03 %
Se (селен) 5 мг/кг
Триптофан 0,30 %
Zn (мырыш) 1450 мг/кг
Бірге (кобальт) 2 мг/кг
Микробқа қарсы қоспа:
J (йод) 15 мг/кг Genial Special 7,6 мг
Дайындау бойынша ұсыныстар:
Қажетті таза судың шамамен жартысын (4 л) алыңыз
температурасы 50-55С. Біртіндеп 1 кг ЗЦМ қосып, жақсылап араластырыңыз
біртекті қоспаны алғанға дейін. Дейін таза, жылы су қосыңыз
сұйық ЗЦМ қажетті мөлшерінің (8-9 л). Бұзауларға дереу сусын беріңіз,
қоспа 38-40С температураны сақтағанша.
Жабдықтың тазалығын қадағалаңыз.
Қапты жабыңыз және пайдаланғаннан кейін ыдыстарды жуыңыз. Сызбаны сақтаңыз
азықтандыру және азық тарату сағаттары.
Мерзімді түрде ауыз судың сапасына талдау жасау қажет.
Қаптамасы: полиэтиленді астары бар көпқабатты қағаз қап
Жарамдылық мерзімі: өндірілген күннен бастап 9 ай (қаптамадан қараңыз).