Емлесі немесе емлесі - бидайдың қарапайым сорты. Ол басқа дәстүрлі сорттарға қарағанда жоғары тағамдық құндылығымен ерекшеленеді. Жазылған ботқа - құрамында өсімдік ақуызы мен талшығының мөлшері жоғары табиғи диеталық өнім. Тұтас дәнді ботқада 100% витаминдер, ақуыздар, микро және макроэлементтер сақталады. Жазылған жарма алынған ұнтақ тұтас дәнді, құрамында талшық бар, алмастырылмайтын амин қышқылдары мен ақуызға бай, құрамында өсімдік майлары, талшықтар және аздаған мөлшерде қанттар бар. Емледе калий, кальций, фосфор және магний сияқты маңызды микроэлементтер, сондай-ақ В1, В2, В6, С, Е және РР дәрумендері бар.
Ботқаны дайындау тәсілі: Ботқаны дайындау үшін жарманың 1 бөлігін 3-4 бөлікке су құйып, дәміне қарай тұз, қант, дәмдеуіштер, кептірілген жемістер қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Жарты жарманы нан пісіру ретінде де қолдануға болады, пісірілген тағамдарға, сорпаларға, соустарға, котлеттерге қосуға болады.
Құрамы: жармадан жасалған жарма.
100 г-ға шаққандағы тағамдық және энергетикалық құндылығы:
ақуыздар - 11,5 г; майлар - 2,0 г; көмірсулар - 55,1 г; жасұнық - 2,4 г; калориялығы - 291 ккал.
Қолдануға болмайтын жағдайлар: Жеке төзімсіздік.
Жарамдылық мерзімі: 12 ай.
Құрғақ жерде +5С-тан +18С-қа дейін, ылғалдылығы 70%-ға дейін сақтаңыз.