Тиімді адаптоген, ағзаның микробтарға төзімділігін арттырады, ақыл-ой және физикалық өнімділікті оңтайландырады.
ҚҰРАМЫ:
Сібір майқарағайы қылқанының қойылтылған сулы сығындысы.
Құрамында органикалық қышқылдардан полифенолды кешендерге дейінгі химиялық қосылыстардың алуан түрлі топтары, соның ішінде биожетімді микроэлементтердің үлкен тобы бар.
ӘРЕКЕТ:
Сығындының жедел респираторлық инфекциялар, тұмау, созылмалы ЛОР және бронх-өкпе аурулары, асқазан-ішек жолдарының зақымдануы, жүрек-қан тамырлары аурулары үшін сәтті қолданылуы дәлелденді. Сығынды адаптогендік қасиеттерді көрсетеді, ағзаның микробтарға спецификалық емес төзімділігін арттырады, ақыл-ой және физикалық өнімділікті оңтайландырады, адамдардың экстремалды факторлардың әсеріне бейімделуін жеңілдетеді.
Сығындыдағы биожетімді микро- және макроэлементтер (темір, мырыш, мыс, марганец және басқалары) қан түзу функцияларын едәуір жақсартады, қандағы вирусқа қарсы қорғаныс заттарының (интерферондар) түзілуіне және иммундық жауаптың байланыстарының қалыпқа келуіне ықпал етеді.
Сығынды гомеостазды (ағзаның ішкі ортасының тепе-теңдігін) қалыпқа келтіреді және келесі жағдайларда сәтті тағайындалуы мүмкін: гипотензия және гипертония, гипер- және гипогликемия, лейкопения және лейкоцитоз, анемия және эритроцитоз.
Сығынды уытты емес, аллергенді, канцерогенді және эмбриотоксикалық қасиеттерге ие емес. Сығындыны қолдануға қарсы көрсетілімдер жоқ.
Сығындының тиімділігі оның негізінде тіркелген дәрілік препаратпен дәлелденеді (ФСП 42-1049-07).
Функционалды тағамдық өнім және тағамдық қоспалар ретінде сібір шыршасының инелерінің сығындысы оны алу технологиясының жетілмегендігіне байланысты кеңінен қолданылмады, бұл әр түрлі технологиялық циклдарда сығындының тұрақты сапасын қамтамасыз ете алмады. Мәселе сонымен қатар сақтау мерзіміне байланысты сығындының физика-химиялық сипаттамаларының өзгеруінде. Кәсіпорын қарағай инелерін алудың бірегей технологиясын жасап шығарды және технологиялық параметрлерді автоматтандырылған реттейтін жабдықты жасады, бұл экстрактивті заттардың өнімділігін айтарлықтай арттыруға және оның өзіндік құнын төмендете отырып, сығынды сипаттамаларының тұрақтылығына қол жеткізуге мүмкіндік берді.
ПАЙДАЛАНУ ЖӨНІНДЕГІ ҰСЫНЫМДАР:
Тамақтанудан 30 минут бұрын күніне 3 рет 100-150 мл суда ерітілген 1 ас қасық сығынды.
Кезінде:
ҚОЛДАНУҒА БОЛМАЙТЫН ЖАҒДАЙЛАР:
Компоненттерге жеке төзбеушілік.
Дәрілік зат болып табылмайды.
100 г ӨНІМДЕГІ ЭНЕРГЕТИКАЛЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫ: 112 ккал/ 469 КДж.
100 г ӨНІМДЕГІ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫ: Көмірсулар — 30 г.
ҚҰРАМЫНДА ГМО ЖОҚ.
КӨЛЕМ: 200 мл.
САҚТАУ ШАРТТАРЫ:
Құрғақ, күн сәулесі тікелей түспейтін жерде, балалардың қолы жетпейтін жерде, 25 °С аспайтын температурада, ауаның ылғалдылығы 60%-дан аспайтын кенеттен ауытқуларсыз сақтау керек. Тұтыну қаптамасын ашқаннан кейін тығыз тығындалған ыдыста қараңғы, құрғақ жерде 0-ден +10 °С-қа дейінгі температурада 30 тәуліктен асырмай сақтау керек.
ЖАРАМДЫЛЫҚ МЕРЗІМІ: 1 жыл.
ТУ 10.89.15-004-20997969-2017.