Сарысу осы ауру бойынша қолайсыз шаруашылықтарда бұзаулардың, торайлардың, қозылардың, қойлар мен құстардың сальмонеллезін емдеуге және алдын алуға арналған.
Сипаттамасы
Сыртқы түрі бойынша сарысу сабан-сары түсті опалесцентті сұйықтық болып табылады. Май тәріздес үлбір және сұр-ақ түсті аздаған тұнбаға рұқсат етіледі, ол шайқалған кезде біркелкі суспензияға бөлінеді. Сарысуды сальмонеллалардың: S. dublin, S. typhimurium, S. choleraesuis, S. abortusovis штаммдарының өсірінділерімен гиперимму- низацияланған клиникалық сау өгіз-продуценттердің қанынан алады. Сарысу 0,5% концентрациядағы фенол ерітіндісімен консервіленген.
Вакцинация тәсілі
Сарысу жануарлардың жасы мен дене салмағын ескере отырып, бұлшықет ішіне енгізіледі.
Сарысудың емдік дозасын бөлшектеп, 3-4 сағат аралықпен 2-3 рет енгізу керек, бұл ең жақсы емдік әсерді қамтамасыз етеді.
Иммундық жауап
Сарысу бір рет енгізгеннен кейін 24 сағаттан соң пассивті иммунитеттің қалыптасуын қамтамасыз етеді, ол 14 күнге дейін сақталады. Сарысу зиянсыз, профилактикалық және емдік қасиеттерге ие.
Шығарылым нысаны
Сарысу 100 см3 және 200 см3 сәйкес сыйымдылығы бар құтыларға салынған.
Сақтау шарттары
Сарысуды құрғақ, қараңғы жерде 2-ден 15 °C-қа дейінгі температурада сақтайды және тасымалдайды. Жарамдылық мерзімі — сақтау және тасымалдау шарттары сақталған жағдайда шығарылған күннен бастап 4 жыл.